0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kantonské kuře

Kantonské kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kantonské kuře

4.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3192 kcal
Bílkoviny 333 g
Sacharidy 194 g
Tuky 113 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře prý přináší štěstí. Výhodou této úpravy je i to, že se tradičně podává při pokojové teplotě, tudíž můžete jídlo připravit předem. Díky jemnému vaření bude maso báječně šťavnaté.

Suroviny

Na kuře
kuře 1,5 kg
sůl 1 PL
zázvor (čerstvý) 6 plátků
jarní cibulka 6 ks
Na ozdobu
jarní cibulka 2 PL
nasekaná
Na omáčku
jarní cibulka 6 PL
jemně nasekaná, pouze bílou část
zázvor (čerstvý) 1,5 PL
jemně nasekaný
sůl mořská 2 ČL
arašídový olej 5 PL

Postup

1

Kuře (můžete je rozčtvrtit) osolte, vložte do hrnce a zalijte vodou. Uveďte do varu, přidejte zázvor a celé cibulky, ztlumte teplotu a zvolna vařte asi 30 minut.

2

Pomocí děrované naběračky průběžně odstraňujte pěnu. Přikryjte hrnec, odstavte z ohně a nechte hodinu stát.

3

Na omáčku smíchejte v misce cibulku, zázvor a sůl. Olej rozpalte v pánvičce a horký vlijte do misky.

4

Kuře zbavte kůže a maso oberte. Pomocí vidličky je rozdělte na svazečky vláken. Na míse posypte cibulkou, podávejte s omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Absolutne vyborny recept a nejlepsi na tom je, ze toho muzete snist hromadu, nebot je to dietni. Kure jsem podavala s ryzi, troskou vyvaru a kapkou sojovky a mohla sem se po tom utlouct :-)

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč