Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kantonské kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3192 kcal
Bílkoviny 333 g
Sacharidy 194 g
Tuky 113 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře prý přináší štěstí. Výhodou této úpravy je i to, že se tradičně podává při pokojové teplotě, tudíž můžete jídlo připravit předem. Díky jemnému vaření bude maso báječně šťavnaté.

Suroviny

Na kuře
kuře 1,5 kg
sůl 1 PL
zázvor (čerstvý) 6 plátků
jarní cibulka 6 ks
Na ozdobu
jarní cibulka 2 PL
nasekaná
Na omáčku
jarní cibulka 6 PL
jemně nasekaná, pouze bílou část
zázvor (čerstvý) 1,5 PL
jemně nasekaný
sůl mořská 2 ČL

Postup

1

Kuře (můžete je rozčtvrtit) osolte, vložte do hrnce a zalijte vodou. Uveďte do varu, přidejte zázvor a celé cibulky, ztlumte teplotu a zvolna vařte asi 30 minut.

2

Pomocí děrované naběračky průběžně odstraňujte pěnu. Přikryjte hrnec, odstavte z ohně a nechte hodinu stát.

3

Na omáčku smíchejte v misce cibulku, zázvor a sůl. Olej rozpalte v pánvičce a horký vlijte do misky.

4

Kuře zbavte kůže a maso oberte. Pomocí vidličky je rozdělte na svazečky vláken. Na míse posypte cibulkou, podávejte s omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

31.08.2007 10:36
Recept se nachází v č.2/05, str.41
12.09.2007 10:01
Absolutne vyborny recept a nejlepsi na tom je, ze toho muzete snist hromadu, nebot je to dietni. Kure jsem podavala s ryzi, troskou vyvaru a kapkou sojovky a mohla sem se po tom utlouct :-)

Apetit magazín