Kantonské kuře

Kantonské kuře

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2696 kcal
Bílkoviny 233 g
Cukr 193 g
Tuky 105 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kuře prý přináší štěstí. Výhodou této úpravy je i to, že se tradičně podává při pokojové teplotě, tudíž můžete jídlo připravit předem. Díky jemnému vaření bude maso báječně šťavnaté.

Suroviny

Na kuře
kuře 1 kg
sůl 1 PL
zázvor (čerstvý) 6 plátků
čerstvý
jarní cibulka 6 ks
Na ozdobu
jarní cibulka 2 PL
nasekaná
Na omáčku
jarní cibulka 6 PL
jemně nasekaná
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nasekaný
sůl 2 ČL
mořská
rostlinný olej 5 PL
1. Kuře (můžete je rozčtvrtit) osolte, vložte do hrnce a zalijte vodou. Uveďte do varu, přidejte zázvor a celé cibulky, ztlumte teplotu a zvolna vařte asi 30 minut. Pomocí děrované naběračky průběžně odstraňujte pěnu. Přikryjte hrnec, odstavte z ohně a nechte hodinu stát.

2. Na omáčku smíchejte v misce cibulku, zázvor a sůl. Olej rozpalte v pánvičce a horký vlijte do misky.

3. Kuře zbavte kůže a maso oberte. Pomocí vidličky je rozdělte na svazečky vláken. Na míse posypte cibulkou, podávejte s omáčkou.
 

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit