Kuře prý přináší štěstí. Výhodou této úpravy je i to, že se tradičně podává při pokojové teplotě, tudíž můžete jídlo připravit předem. Díky jemnému vaření bude maso báječně šťavnaté.
Suroviny
Na kuře
kuře
1,5
kg
sůl
1
PL
zázvor (čerstvý)
6
plátků
jarní cibulka
6
ks
Na ozdobu
jarní cibulka
2
PL
nasekaná
Na omáčku
jarní cibulka
6
PL
jemně nasekaná, pouze bílou část
zázvor (čerstvý)
1,5
PL
jemně nasekaný
sůl mořská
2
ČL
arašídový olej
5
PL
Postup
1
Kuře (můžete je rozčtvrtit) osolte, vložte do hrnce a zalijte vodou. Uveďte do varu, přidejte zázvor a celé cibulky, ztlumte teplotu a zvolna vařte asi 30 minut.
2
Pomocí děrované naběračky průběžně odstraňujte pěnu. Přikryjte hrnec, odstavte z ohně a nechte hodinu stát.
3
Na omáčku smíchejte v misce cibulku, zázvor a sůl. Olej rozpalte v pánvičce a horký vlijte do misky.
4
Kuře zbavte kůže a maso oberte. Pomocí vidličky je rozdělte na svazečky vláken. Na míse posypte cibulkou, podávejte s omáčkou.
Komentáře