Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Thajský salát s pečeným kuřecím masem

Thajský salát s pečeným kuřecím masem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1645 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 51 g
Tuky 97 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opékáte jenom kuře – na pánvi nebo grilu v troubě. Mimořádně zdravé jídlo!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
okurka 0.5 ks
podélně rozpůlená salátová okurka, nakrájená na jemné plátky
cibule červená 1 ks
menší
klíčky 140 g
fazolové, sojové
koriandr hrst
lze nahradit petrželkou
olivový olej 2 PL
citronová štáva 1 PL
lze nahradit limetkovou šťávou
Na zálivku
arašídové máslo 5 PL
citronová štáva 3 PL
lze nahradit limetkovou šťávou
kari pasta 1 PL

1Kuřecí prsíčka potřete olejem. Rozpalte pánev (nejlépe grilovací) nebo gril a maso na ní pěkně dozlatova opečte. Na konci ho vyjměte a jemně posolte a opepřete.

2Zatímco se kuře opéká, promíchejte okurku, cibuli, klíčky a lístky koriandru nebo petrželky s olejem a citronovou šťávou. Rozložte je na velkou servírovací mísu. V misce promíchejte ingredience na zálivku; kari pastu přidávejte postupně – kolik jí tam dáte, záleží na její pálivosti.

3Maso nakrájejte na tenké proužky a posypte jím salátovou směs. Zakapejte polovinou zálivky a zbytek nechte v misce, aby si každý mohl posloužit sám podle chuti.

Kouzelná přísada:
Arašídové máslo neboli pomazánka z burských oříšků navzdory názvu neobsahuje žádné máslo, jen určitý podíl rostlinného tuku. Ve Spojených státech, kde je ‚peanut butter‘ neodmyslitelnou součástí každé domácnosti, se většinou prostě maže na chleba. Zajímavější je použití v orientálních kuchyních, v nichž se tahle lahůdka dává do slaných pokrmů. Arašídový krém G & M, 340 g za 40 Kč, koupíte v supermarketech, například v Tescu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.8/04, str.8

Andrea Turoková

salatik je skvely, lahky, sviezi a plny novych chuti! okurku som dala celu, klickov 250g a na zalievku stacia 2 PL arasidoveho masla, stava z 1/2 citrona/limetky a kari(pasta). mnam...

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit