Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
thajsky salat
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1645 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 51 g
Tuky 97 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opékáte jenom kuře – na pánvi nebo grilu v troubě. Mimořádně zdravé jídlo!

Suroviny

olivový olej 2 PL
sůl
pepř
okurka ½ ks
podélně rozpůlená salátová okurka, nakrájená na jemné plátky
menší
klíčky 140 g
fazolové, sojové
koriandr čerstvý hrst
lze nahradit petrželkou
olivový olej 2 PL
lze nahradit limetkovou šťávou
Na zálivku
lze nahradit limetkovou šťávou

Postup

1

Kuřecí prsíčka potřete olejem. Rozpalte pánev (nejlépe grilovací) nebo gril a maso na ní pěkně dozlatova opečte. Na konci ho vyjměte a jemně posolte a opepřete.

2

Zatímco se kuře opéká, promíchejte okurku, cibuli, klíčky a lístky koriandru nebo petrželky s olejem a citronovou šťávou.

3

Rozložte je na velkou servírovací mísu. V misce promíchejte ingredience na zálivku; kari pastu přidávejte postupně – kolik jí tam dáte, záleží na její pálivosti.

4

Maso nakrájejte na tenké proužky a posypte jím salátovou směs. Zakapejte polovinou zálivky a zbytek nechte v misce, aby si každý mohl posloužit sám podle chuti.

Kouzelná přísada:
Arašídové máslo neboli pomazánka z burských oříšků navzdory názvu neobsahuje žádné máslo, jen určitý podíl rostlinného tuku. Ve Spojených státech, kde je ‚peanut butter‘ neodmyslitelnou součástí každé domácnosti, se většinou prostě maže na chleba. Zajímavější je použití v orientálních kuchyních, v nichž se tahle lahůdka dává do slaných pokrmů. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

22.07.2010 08:26
salatik je skvely, lahky, sviezi a plny novych chuti! okurku som dala celu, klickov 250g a na zalievku stacia 2 PL arasidoveho masla, stava z 1/2 citrona/limetky a kari(pasta). mnam...
30.08.2007 07:56
Recept se nachází v č.8/04, str.8

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč