Thajský salát s pečeným kuřecím masem

Thajský salát s pečeným kuřecím masem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1645 kcal
Bílkoviny 129 g
Cukr 51 g
Tuky 97 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Opékáte jenom kuře – na pánvi nebo grilu v troubě. Mimořádně zdravé jídlo!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
okurka 0.5 ks
podélně rozpůlená salátová okurka, nakrájená na jemné plátky
cibule červená 1 ks
menší
klíčky 140 g
fazolové, sojové
koriandr hrst
lze nahradit petrželkou
olivový olej 2 PL
citronová štáva 1 PL
lze nahradit limetkovou šťávou
Na zálivku
arašídové máslo 5 PL
citronová štáva 3 PL
lze nahradit limetkovou šťávou
kari pasta 1 PL

1Kuřecí prsíčka potřete olejem. Rozpalte pánev (nejlépe grilovací) nebo gril a maso na ní pěkně dozlatova opečte. Na konci ho vyjměte a jemně posolte a opepřete.

2Zatímco se kuře opéká, promíchejte okurku, cibuli, klíčky a lístky koriandru nebo petrželky s olejem a citronovou šťávou. Rozložte je na velkou servírovací mísu. V misce promíchejte ingredience na zálivku; kari pastu přidávejte postupně – kolik jí tam dáte, záleží na její pálivosti.

3Maso nakrájejte na tenké proužky a posypte jím salátovou směs. Zakapejte polovinou zálivky a zbytek nechte v misce, aby si každý mohl posloužit sám podle chuti.

Kouzelná přísada:
Arašídové máslo neboli pomazánka z burských oříšků navzdory názvu neobsahuje žádné máslo, jen určitý podíl rostlinného tuku. Ve Spojených státech, kde je ‚peanut butter‘ neodmyslitelnou součástí každé domácnosti, se většinou prostě maže na chleba. Zajímavější je použití v orientálních kuchyních, v nichž se tahle lahůdka dává do slaných pokrmů. Arašídový krém G & M, 340 g za 40 Kč, koupíte v supermarketech, například v Tescu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit