Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karamelizované šalotky s kapustičkami

Karamelizované šalotky s kapustičkami
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Karamelizované šalotky s kapustičkami

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1158 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 125 g
Tuky 34 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická příloha v podobě kapustiček posunutá o úroveň výše zkaramelizováním cibulek a podlitím calvadosem. Uvidíte, že bude rychle mizet.

Suroviny

růžičky přepůlené
sůl
nakrájená na kostičky
malá, větší překrájejte
nebo brandy
jablečný ocet 3 PL
med 2 PL

Postup

1

Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vsypte kapustičky a 2–3 minuty je povařte. Slijte a propláchněte je ledovou vodou, aby se zastavil var.

2

Pancettu vsypte do studené pánve a pomalu zahřívejte, aby pustila tuk a pěkně se vypekla dokřupava. Vyjměte ji děrovanou lžící, vsypte šalotky a na středním plameni je 10–15 minut opékejte.

3

Na posledních 5 minut přidejte kapustičky, zvyšte plamen a opékejte dozlatova. Ztlumte plamen, přilijte calvados, ocet, med a 50ml vody. Vsypte pancettu a ještě 10–15 minut povařte, aby šalotky a kapustičky byly akorát měkké a omáčka lehce zhoustla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč