0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémové kapustičky

Krémové kapustičky

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5749 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 131 g
Tuky 500 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Napadlo vás opéct kapustičky s kaštany a zakysanou smetanou? Že ne? Tak to rozhodně zkuste.

Suroviny

sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
na nudličky
kaštany 200 g
konzervované nebo vařené, nahrubob

Postup

1

Vhoďte kapustičky do vroucí osolené vody a vařte 8–10 minut doměkka (nebo 5 minut, pokud máte kapustičky raději "na skus"). Slijte a zchlaďte v ledové vodě.

2

V nepřilnavé pánvi opékejte slaninu asi čtyři minuty dokřupava. 

3

Přidejte kaštany a míchejte, až začnou zlátnout. Ztlumte oheň, přisypte kapustičky a vlijte zakysanou smetanu. Osolte, opepřete a míchejte, až smetana trochu zhoustne a stejnoměrně kapustičky obalí.

NĚCO NAVÍC
Konzervované kaštany koupíte v italských lahůdkách nebo si čerstvé můžete uvařit (20–25 minut) či upéct (naříznuté do kříže v troubě na 200 ºC na plechu asi 15–20 minut) sami doma. Také se dají narovnat po obvodu talíře, zalít lžící vody, přiklopit a udělat na plný výkon 750 W za 2,5 minuty v mikrovlnce. Loupat se musejí ještě teplé, aby skořápka a vnitřní slupka zase nepřischly.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč