Krémové kapustičky

Krémové kapustičky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5325 kcal
Bílkoviny 165 g
Cukr 49 g
Tuky 494 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Napadlo vás opéct kapustičky s kaštany a zakysanou smetanou? Že ne? Tak to rozhodně zkuste.

Suroviny

růžičková kapusta 750 g
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
anglická slanina 8 plátek
lze nahradit sušenou slaninou, na nudličky
200 g
konzervované kaštany nahrubo pokrájené
zakysaná smetana 6 PL
hustá

1 Vhoďte kapustičky do vroucí osolené vody a vařte 8–10 minut doměkka (nebo 5 minut, pokud máte kapustičky raději "na skus"). Slijte a zchlaďte v ledové vodě.

2 V nepřilnavé pánvi opékejte slaninu asi čtyři minuty dokřupava. Přidejte kaštany a míchejte, až začnou zlátnout. Ztlumte oheň, přisypte kapustičky a vlijte zakysanou smetanu. Osolte, opepřete a míchejte, až smetana trochu zhoustne a stejnoměrně kapustičky obalí.

NĚCO NAVÍC
Konzervované kaštany koupíte v italských lahůdkách nebo si čerstvé můžete uvařit (20–25 minut) či upéct (naříznuté do kříže v troubě na 200 ºC na plechu asi 15–20 minut) sami doma. Také se dají narovnat po obvodu talíře, zalít lžící vody, přiklopit a udělat na plný výkon 750 W za 2,5 minuty v mikrovlnce. Loupat se musejí ještě teplé, aby skořápka a vnitřní slupka zase nepřischly.

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit