Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5749 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 131 g
Tuky 500 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Napadlo vás opéct kapustičky s kaštany a zakysanou smetanou? Že ne? Tak to rozhodně zkuste.

Suroviny

sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
na nudličky
kaštany 200 g
konzervované nebo vařené, nahrubob

Postup

1

Vhoďte kapustičky do vroucí osolené vody a vařte 8–10 minut doměkka (nebo 5 minut, pokud máte kapustičky raději "na skus"). Slijte a zchlaďte v ledové vodě.

2

V nepřilnavé pánvi opékejte slaninu asi čtyři minuty dokřupava. 

3

Přidejte kaštany a míchejte, až začnou zlátnout. Ztlumte oheň, přisypte kapustičky a vlijte zakysanou smetanu. Osolte, opepřete a míchejte, až smetana trochu zhoustne a stejnoměrně kapustičky obalí.

NĚCO NAVÍC
Konzervované kaštany koupíte v italských lahůdkách nebo si čerstvé můžete uvařit (20–25 minut) či upéct (naříznuté do kříže v troubě na 200 ºC na plechu asi 15–20 minut) sami doma. Také se dají narovnat po obvodu talíře, zalít lžící vody, přiklopit a udělat na plný výkon 750 W za 2,5 minuty v mikrovlnce. Loupat se musejí ještě teplé, aby skořápka a vnitřní slupka zase nepřischly.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...