Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s calvadosem

Calvados je francouzský destilát, který se vyrábí pálením jablečného kvasu. Calvados se nejčastěji popíjí podobně jako slivovice. Pužít ho však můžete i do vaření, skvěle se hodí do pokrmů s masem či ovocem. Hlubší chuťový rozměr dodá omáčkám, marinádám i dezertům.

...

 

  • Přestože v minulosti se tímto pojmem označovalo několik druhů jablečné kořalky, dnes má calvados předepsanou dvojnásobnou destilaci a násleného zrání.
  • Název Calvados nese i celý normandský region, kde se calvados vyrábí ( a smí pod tímto označením vyrábět).
  • Jinde vyrobené jablečné destiláty se oficiálně jako „calvados“ označovat nemohou.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč