Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2183 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 93 g
Tuky 172 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé opékání a míchání na pánvi, to je klasický čínský postup. Kapustičky jsou pro něj jako stvořené. Na věci nic nemění ani typicky italské přísady – pikantní sušená rajčata a olivový olej.

Suroviny

olivový olej extra panenský 2 PL
česnek 2 stroužky
nasekané
nakrájené na plátky
sušená rajčata 6 ks
na proužky
z jednoho citronu
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Rozpalte wok nebo velkou silnostěnnou pánev. Vlijte olej a krouživým pohybem ho rozlijte po pánvi, aby se jím horké dno stejnoměrně pokrylo.

2

Vsypte česnek, jednou promíchejte a přisypte naráz všechny kapustičky. Za stálého míchání je opékejte asi čtyři minuty, aby trochu zvláčněly, ale zároveň zůstaly křupavé.

3

Vmíchejte rajčata, citronovou kůru a šťávu. Za stálého míchání ještě asi třicet vteřin opékejte. Osolte, opepřete a ihned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

01.11.2007 14:50
Bydlím na koleji a často sháním recepty na rychlá a levná jídla. Kapustičkám jsem moc nefandila, ale výsledek mě příjemně překvapil - už dlouho jsem nic tak dobrého nejedla!
31.08.2007 10:24
Recept se nachází v č.2/05, str.34

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...