Rychlé opékání a míchání na pánvi, to je klasický čínský postup. Kapustičky jsou pro něj jako stvořené. Na věci nic nemění ani typicky italské přísady – pikantní sušená rajčata a olivový olej.
Suroviny
olivový olej extra panenský
2
PL
česnek
2
stroužky
nasekané
růžičková kapusta
500
g
nakrájené na plátky
sušená rajčata
6
ks
na proužky
z jednoho citronu
citronová šťáva
1
PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Rozpalte wok nebo velkou silnostěnnou pánev. Vlijte olej a krouživým pohybem ho rozlijte po pánvi, aby se jím horké dno stejnoměrně pokrylo.
2
Vsypte česnek, jednou promíchejte a přisypte naráz všechny kapustičky. Za stálého míchání je opékejte asi čtyři minuty, aby trochu zvláčněly, ale zároveň zůstaly křupavé.
3
Vmíchejte rajčata, citronovou kůru a šťávu. Za stálého míchání ještě asi třicet vteřin opékejte. Osolte, opepřete a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kapustičky: 27 receptů, které si zamilujete(27 receptů)
Komentáře
Anonym
31.08.2007 10:24
Apetit 2/05
Anonym
01.11.2007 14:50
Geniální!