Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klobásky na víně s ostružinami a jalovcem

Ostružiny, jalovčinky a červené víno, to je přímo esence podzimu! Tahle kombinace sluší nejen zvěřině, ale i daleko prostším vepřovým klobáskám, které si můžete dopřát i uprostřed pracovního týdne.

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8H
Vaření 8:00
Maso

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 plátky slaniny, nakrájené na větší kousky
    • 300 g drobných kulatých šalotek, oloupaných
    • 2 stroužky česneku, nakrájené najemno
    • 8 čerstvých vepřových klobásek (např. chipolata)
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 200 ml červeného vína
    • 3 bobkové listy
    • 1 lžička kuliček jalovce, lehce podrcených
    • 2 lžíce ostružinového džemu
    • 175 g ostružin
    • bramborová kaše k podávání

Příprava jídla

1 Pomalý hrnec nastavte na vyšší (high) nebo nízký (low) výkon podle zamýšleného času vaření.

2 V pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a opékejte na něm 5 minut kousky slaniny a šalotky v celku. Přidejte česnek a opékejte 1 minutu. Pak slaninu, šalotky a česnek vyjměte z pánve a dejte na talíř stranou.

3 Do uvolněné pánve vložte klobásky a 5 minut opékejte ze všech stran dozlatova. Přisypte mouku a zamíchejte, seškrabte všechny výpečky. Vraťte do pánve slaninu, šalotky a česnek a vše promíchejte.

4 Přidejte červené víno, bobkové listy, drcené jalovčinky a 1 lžíci ostružinového džemu a nechte přejít varem.

5 Obsah pánve přendejte do pomalého hrnce a vařte, až je omáčka chuťově plná a trochu zhoustne: trvá to 3–4 hodiny na pomalou teplotu nebo 6–8 hodin na vyšší teplotu.

6 Ostružiny vložte do rendlíku, přidejte zbylou lžíci džemu a trošku vody. Zprudka chviličku povařte, jen aby ostružiny změkly. Na talíř nandejte bramborovou kaši, přidejte klobásky se šalotkami a omáčkou z vína. Přes každou porci přelijte trochu připraveného ostružinového kompotu. Ke klobáskám můžete servírovat ještě dijonskou hořčici.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cizrna s datlemi, skořicí, kurkumou a mandlemi

Hovězí oháňka s pomerančem, sečuánským pepřem a badyánem

Chili z černých fazolí

Burákové kuře

REKLAMA

Přidat komentář