Recepty s ostružinami
Ostružiny se vyznačují sladkou chutí a spoustou zdraví prospěšných látek. Zařazení ostružin do našeho jídelníčku potěší chuťové buňky i prospějí tělu. Ostružiny se výborně hodí do letních krémových dezertů a koláčů, ale také do salátů a ovocných omáček. Jsou skvělé i pro přípravu ovocných šťáv a džemů, můžete je uchovat v podobě kompotu nebo je zamrazit.
...
- Ostružiny jsou bohatým zdrojem vitamínů C, B, K a E, ale také kyseliny listové a pantotenové.
- Antioxidanty činí z ostružin prostředek proti stárnutí a za zdravé srdce.
- Pravidelná konzumace ostružin snižuje následky slunečního záření, ale také následky z ozařování a chemoterapie.
- Ostružiny působí detoxikačně a jsou nápomocné při léčbě zánětů.
- Z minerálů obsahují draslík, železo, hořčík, fosfor, zinek, selen, vápník.
Celý popis