Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chili z černých fazolí

Černé fazole dušené se zeleninou, rajčaty a uzenou paprikou fungují i jako náplň do tacos. Pokud máte rádi pálivé, nebojte se přiostřit, fazole to snesou. Určitě nevynechte rychle naloženou cibuli, zakysanou smetanu i chilli omáčku na dochucení – bez toho to prostě není ono.

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8H
Vaření 8:00
Luštěniny Mexická

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 svitek skořice
    • 2 bobkové listy
    • 1 velká červená cibule, jedna polovina nasekaná najemno, druhá nakrájená na tenká půlkolečka
    • 2 řapíky celeru, nakrájené na jemné kostičky
    • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na jemné plátky
    • 2 limety, z půlky limety vymačkaná šťáva, zbytek nakrájený na klínky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 1 lžička mleté uzené papriky (použijte sladkou či pálivou podle vlastní chuti)
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 2–3 lžičky chilli omáčky chipotle
    • 2x 400g konzerva černých fazolí, opláchnutých a okapaných

    K PODÁVÁNÍ

    • zakysaná smetana
    • ohřáté kukuřičné tortilly
    • chilli omáčka k podávání (nejlépe z papriček jalapeño nebo habanero)

Příprava jídla

1 Pomalý hrnec nastavte na vyšší (high) nebo nízký (low) výkon podle zamýšleného času vaření.

2 V pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte skořici, bobkové listy, najemno nasekanou polovinu cibule, nakrájený celer, papriku a česnek. Společně opékejte 10 minut, dokud není zelenina měkká a voňavá.

3 Mezitím naložte zbylou cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka. Vložte ji do menšího rendlíku, zalijte vroucí vodou a 1 minutu vařte. Pak slijte a nechte zcela okapat. K cibuli vlijte šťávu z půlky limety a osolte.

4 K zelenině v pánvi přidejte konzervu krájených rajčat, mleté koření a chilli omáčku chipotle a přiveďte k varu. Pak přihoďte fazole, promíchejte a celý obsah pánve přemístěte do pomalého hrnce.

5 Osolte, opepřete a vařte 1–2 hodiny na vyšší teplotu nebo 4–6 hodin na nižší teplotu. Nakonec podle chuti dosolte nebo přidejte chilli.

Podávejte s tortillami, zakysanou smetanou, naloženou cibulí a klínky limety. Na závěr můžete posypat lístky koriandru.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cizrna s datlemi, skořicí, kurkumou a mandlemi

Hovězí oháňka s pomerančem, sečuánským pepřem a badyánem

Klobásky na víně s ostružinami a jalovcem

Burákové kuře

REKLAMA

Přidat komentář