0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klobásky na víně s ostružinami a jalovcem

Klobásky na víně s ostružinami a jalovcem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3035 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 267 g
Tuky 103 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostružiny, jalovčinky a červené víno, to je přímo esence podzimu! Tahle kombinace sluší nejen zvěřině, ale i daleko prostším vepřovým klobáskám, které si můžete dopřát i uprostřed pracovního týdne.

Suroviny

olivový olej 2 PL
slanina 4 plátek
na větší kousky
300 g
drobná kulatá šalotka oloupaná
česnek 2 stroužek
najemno
čerstvá, např. chiapolata
mouka pšeničná hladká 1 PL
bobkový list 3 ks
1 ČL
kulička jalovec lehce podrcený
ostružinový džem 2 PL
bramborová kaše
k podávání

1 Pomalý hrnec nastavte na vyšší (high) nebo nízký (low) výkon podle zamýšleného času vaření.

2 V pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a opékejte na něm 5 minut kousky slaniny a šalotky v celku. Přidejte česnek a opékejte 1 minutu. Pak slaninu, šalotky a česnek vyjměte z pánve a dejte na talíř stranou.

3 Do uvolněné pánve vložte klobásky a 5 minut opékejte ze všech stran dozlatova. Přisypte mouku a zamíchejte, seškrabte všechny výpečky. Vraťte do pánve slaninu, šalotky a česnek a vše promíchejte.

4 Přidejte červené víno, bobkové listy, drcené jalovčinky a 1 lžíci ostružinového džemu a nechte přejít varem.

5 Obsah pánve přendejte do pomalého hrnce a vařte, až je omáčka chuťově plná a trochu zhoustne: trvá to 3–4 hodiny na pomalou teplotu nebo 6–8 hodin na vyšší teplotu.

6 Ostružiny vložte do rendlíku, přidejte zbylou lžíci džemu a trošku vody. Zprudka chviličku povařte, jen aby ostružiny změkly. Na talíř nandejte bramborovou kaši, přidejte klobásky se šalotkami a omáčkou z vína. Přes každou porci přelijte trochu připraveného ostružinového kompotu. Ke klobáskám můžete servírovat ještě dijonskou hořčici.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč