Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klobásky na víně s ostružinami a jalovcem

Klobásky na víně s ostružinami a jalovcem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3035 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 267 g
Tuky 103 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostružiny, jalovčinky a červené víno, to je přímo esence podzimu! Tahle kombinace sluší nejen zvěřině, ale i daleko prostším vepřovým klobáskám, které si můžete dopřát i uprostřed pracovního týdne.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
slanina 4 plátek
na větší kousky
300 g
drobná kulatá šalotka oloupaná
česnek 2 stroužek
najemno
čerstvá, např. chiapolata
1 ČL
kulička jalovec lehce podrcený
ostružinový džem 2 PL
k podávání

Postup

1

Pomalý hrnec nastavte na vyšší (high) nebo nízký (low) výkon podle zamýšleného času vaření.

2

V pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a opékejte na něm 5 minut kousky slaniny a šalotky v celku. Přidejte česnek a opékejte 1 minutu. Pak slaninu, šalotky a česnek vyjměte z pánve a dejte na talíř stranou.

3

Do uvolněné pánve vložte klobásky a 5 minut opékejte ze všech stran dozlatova. Přisypte mouku a zamíchejte, seškrabte všechny výpečky. Vraťte do pánve slaninu, šalotky a česnek a vše promíchejte.

4

Přidejte červené víno, bobkové listy, drcené jalovčinky a 1 lžíci ostružinového džemu a nechte přejít varem.

5

Obsah pánve přendejte do pomalého hrnce a vařte, až je omáčka chuťově plná a trochu zhoustne: trvá to 3-4 hodiny na pomalou teplotu nebo 6-8 hodin na vyšší teplotu.

6

Ostružiny vložte do rendlíku, přidejte zbylou lžíci džemu a trošku vody. Zprudka chviličku povařte, jen aby ostružiny změkly. Na talíř nandejte bramborovou kaši, přidejte klobásky se šalotkami a omáčkou z vína. Přes každou porci přelijte trochu připraveného ostružinového kompotu. Ke klobáskám můžete servírovat ještě dijonskou hořčici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...