0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí oháňka s pomerančem, sečuánským pepřem a badyánem

Hovězí oháňka s pomerančem, sečuánským pepřem a badyánem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7596 kcal
Bílkoviny 396 g
Sacharidy 707 g
Tuky 326 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí oháňka je na pomalé dušení ideální kus, maso se totiž v aromatické, mírně pikantní omáčce doslova rozplyne...

Suroviny

oháňka 1.5 kg
nasekaná na špalíky (o naporcování poproste řezníka)
česnek 5 stroužek
oloupaný, v celku
zázvor (čerstvý) 1 ks
5 cm kousek, na 6 dílků
pepř 1 ČL
podrcený, k dostání v obchodech s kořením
skořice 1 svitek
badyán 4 ks
hvězdička
sušená pomerančová kůra 4 ks
proužek, pouze oranžová část
bobkový list 4 ks
sójová omáčka 2 PL
tmavá
víno červené 175 ml
suché
pepř mletý 0.5 ČL
kuličky, podrcené
sůl
na případné dochucení
K podávání
jarní cibulka 4 ks
najemno
sezamová semínka 1 PL
nasucho opražená
rýže basmati
uvařená
pak čoi
připravené v páře

Postup

1

Pomalý hrnec nastavte na vyšší (high) nebo nízký (low) výkon podle zamýšleného času vaření.

2

Všechny ingredience naskládejte do hrnce a dolijte vřelou vodou tak, aby maso bylo těsně ponořené (bude to zhruba 750 ml). Pokrm nesolte, obstará to sójová omáčka, případně můžete dosolit po dovaření. Přiklopte a nechte bublat 4–6 hodin na vysokou teplotu nebo 8–12 hodin na nízkou teplotu, dokud není maso zcela měkké a neodpadá od kosti.

3

Vyjměte kousky masa a dejte je stranou. Šťávu přelijte do vyšší nádoby přes cedník, který zachytí všechno koření, pomerančové slupky a kousky zázvoru. Nechte vychladnout a pak seberte tuk, který se usadí na hladině. Maso a přecezenou šťávu vložte na nahřátý servírovací talíř, podle potřeby dosolte.

4

Maso posypte jarní cibulkou a sezamovými semínky a podávejte s uvařenou rýží basmati a podušeným zelíčkem pak čoi.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit