Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí oháňka s pomerančem, sečuánským pepřem a badyánem
Hovězí oháňka s pomerančem, sečuánským pepřem a badyánem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Hovězí oháňka s pomerančem, sečuánským pepřem a badyánem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7596 kcal
Bílkoviny 396 g
Sacharidy 707 g
Tuky 326 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí oháňka je na pomalé dušení ideální kus, maso se totiž v aromatické, mírně pikantní omáčce doslova rozplyne...

Suroviny

nasekaná na špalíky (o naporcování poproste řezníka)
česnek 5 stroužek
oloupaný, v celku
zázvor (čerstvý) 1 ks
5 cm kousek, na 6 dílků
pepř 1 ČL
podrcený, k dostání v obchodech s kořením
skořice 1 svitek
hvězdička
sušená pomerančová kůra 4 ks
proužek, pouze oranžová část
sójová omáčka 2 PL
tmavá
suché
pepř mletý ½ ČL
kuličky, podrcené
sůl
na případné dochucení
K podávání
jarní cibulka 4 ks
najemno
sezamová semínka 1 PL
nasucho opražená
rýže basmati
uvařená
pak čoi
připravené v páře

Postup

1

Pomalý hrnec nastavte na vyšší (high) nebo nízký (low) výkon podle zamýšleného času vaření.

2

Všechny ingredience naskládejte do hrnce a dolijte vřelou vodou tak, aby maso bylo těsně ponořené (bude to zhruba 750 ml). Pokrm nesolte, obstará to sójová omáčka, případně můžete dosolit po dovaření. Přiklopte a nechte bublat 4–6 hodin na vysokou teplotu nebo 8–12 hodin na nízkou teplotu, dokud není maso zcela měkké a neodpadá od kosti.

3

Vyjměte kousky masa a dejte je stranou. Šťávu přelijte do vyšší nádoby přes cedník, který zachytí všechno koření, pomerančové slupky a kousky zázvoru. Nechte vychladnout a pak seberte tuk, který se usadí na hladině. Maso a přecezenou šťávu vložte na nahřátý servírovací talíř, podle potřeby dosolte.

4

Maso posypte jarní cibulkou a sezamovými semínky a podávejte s uvařenou rýží basmati a podušeným zelíčkem pak čoi.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín