0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí oháňka s pomerančem, sečuánským pepřem a badyánem

Hovězí oháňka s pomerančem, sečuánským pepřem a badyánem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Hovězí oháňka s pomerančem, sečuánským pepřem a badyánem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7596 kcal
Bílkoviny 396 g
Sacharidy 707 g
Tuky 326 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí oháňka je na pomalé dušení ideální kus, maso se totiž v aromatické, mírně pikantní omáčce doslova rozplyne...

Suroviny

oháňka 1,5 kg
nasekaná na špalíky (o naporcování poproste řezníka)
česnek 5 stroužek
oloupaný, v celku
zázvor (čerstvý) 1 ks
5 cm kousek, na 6 dílků
pepř 1 ČL
podrcený, k dostání v obchodech s kořením
skořice 1 svitek
badyán 4 ks
hvězdička
sušená pomerančová kůra 4 ks
proužek, pouze oranžová část
bobkový list 4 ks
sójová omáčka 2 PL
tmavá
suché
pepř mletý ½ ČL
kuličky, podrcené
sůl
na případné dochucení
K podávání
jarní cibulka 4 ks
najemno
sezamová semínka 1 PL
nasucho opražená
rýže basmati
uvařená
pak čoi
připravené v páře

Postup

1

Pomalý hrnec nastavte na vyšší (high) nebo nízký (low) výkon podle zamýšleného času vaření.

2

Všechny ingredience naskládejte do hrnce a dolijte vřelou vodou tak, aby maso bylo těsně ponořené (bude to zhruba 750 ml). Pokrm nesolte, obstará to sójová omáčka, případně můžete dosolit po dovaření. Přiklopte a nechte bublat 4–6 hodin na vysokou teplotu nebo 8–12 hodin na nízkou teplotu, dokud není maso zcela měkké a neodpadá od kosti.

3

Vyjměte kousky masa a dejte je stranou. Šťávu přelijte do vyšší nádoby přes cedník, který zachytí všechno koření, pomerančové slupky a kousky zázvoru. Nechte vychladnout a pak seberte tuk, který se usadí na hladině. Maso a přecezenou šťávu vložte na nahřátý servírovací talíř, podle potřeby dosolte.

4

Maso posypte jarní cibulkou a sezamovými semínky a podávejte s uvařenou rýží basmati a podušeným zelíčkem pak čoi.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč