Dušené maso či zelenina s arašídovým máslem a rajčaty jsou typickým jídlem pro celou západní Afriku, v Mali či Kamerunu mu říkají maafe, v Gambii domoda. Pro pomalý hrnec je tohle jídlo jako stvořené: kombinace arašídového másla, koření a chilli je neodolatelná!
Suroviny
Postup
Kuře osolte a opepřete. Pomalý hrnec nastavte na vyšší (high) nebo nízký (low) výkon podle zamýšleného času vaření.
Ve velké pánvi rozehřejte olej a pozvolna na něm 10 minut opékejte zázvor, cibuli a chilli - cibule musí změknout, ale ne zhnědnout. Přidejte kuřecí stehna, rajčatový protlak a koření a společně opékejte 5 minut, aby se maso obalilo protlakem a kořením.
Přilijte rajčata z konzervy a přiveďte k varu, pak obsah pánve překlopte do pomalého hrnce. Přidejte arašídové máslo, 500 ml vroucí vody a trochu soli. Dobře promíchejte a zakryjte. Vařte 3-4 hodiny na vysokou teplotu nebo 6-8 hodin na nízkou, dokud kuře není měkké.
4 Podávejte s dušenou rýží posypané nakrájenou chilli papričkou, opraženými solenými arašídy a koriandrem.