Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Burákové kuře

Dušené maso či zelenina s arašídovým máslem a rajčaty jsou typickým jídlem pro celou západní Afriku, v Mali či Kamerunu mu říkají maafe, v Gambii domoda. Pro pomalý hrnec je tohle jídlo jako stvořené: kombinace arašídového másla, koření a chilli je neodolatelná!

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8H
Vaření 8:00
Kuře

Ingredience

    • 8 menších kuřecích stehen
    • sůl a 1 lžička drceného černého pepře
    • 4 lžíce rostlinného oleje
    • 5cm kousek zázvoru, neoloupaný a nastrouhaný najemno
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 1–2 lžičky sušených chilli vloček podle chuti
    • 2 lžíce rajčatového protlaku
    • 1 lžička mletého koriandru
    • 1 lžička mleté kurkumy
    • 1 lžička římského kmínu, opraženého nasucho a čerstvě umletého
    • 400 g konzerva krájených rajčat
    • 200 g arašídového másla s kousky (vyberte značku bez přidaného cukru)
    • 1 červená chilli paprička, nakrájená najemno
    • 50 g pražených solených arašídů, nasekaných nahrubo
    • malý svazek koriandru, lístky nasekané nahrubo
    • dušená rýže k podávání

Příprava jídla

1 Kuře osolte a opepřete. Pomalý hrnec nastavte na vyšší (high) nebo nízký (low) výkon podle zamýšleného času vaření.

2 Ve velké pánvi rozehřejte olej a pozvolna na něm 10 minut opékejte zázvor, cibuli a chilli – cibule musí změknout, ale ne zhnědnout. Přidejte kuřecí stehna, rajčatový protlak a koření a společně opékejte 5 minut, aby se maso obalilo protlakem a kořením.

3 Přilijte rajčata z konzervy a přiveďte k varu, pak obsah pánve překlopte do pomalého hrnce. Přidejte arašídové máslo, 500 ml vroucí vody a trochu soli. Dobře promíchejte a zakryjte. Vařte 3–4 hodiny na vysokou teplotu nebo 6–8 hodin na nízkou, dokud kuře není měkké.

4 Podávejte s dušenou rýží posypané nakrájenou chilli papričkou, opraženými solenými arašídy a koriandrem.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cizrna s datlemi, skořicí, kurkumou a mandlemi

Hovězí oháňka s pomerančem, sečuánským pepřem a badyánem

Chili z černých fazolí

Klobásky na víně s ostružinami a jalovcem

REKLAMA

Přidat komentář