Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4206 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 91 g
Tuky 330 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dušené maso či zelenina s arašídovým máslem a rajčaty jsou typickým jídlem pro celou západní Afriku, v Mali či Kamerunu mu říkají maafe, v Gambii domoda. Pro pomalý hrnec je tohle jídlo jako stvořené: kombinace arašídového másla, koření a chilli je neodolatelná!

Suroviny

menší
sůl
pepř mletý 1 ČL
drcený
rostlinný olej 4 PL
zázvor (čerstvý) 1 ks
5 cm, neoloupaný, nastrouhaný najemno
velká, nadrobno
chilli sušené 1 ČL
sušené, podle chuti
koriandr čerstvý 1 ČL
mletý
mletá
římský kmín 1 ČL
opražený nasucho, čerstvě umletý
400 g
nakrájená rajčata konzerva
s kousky, bez přidaného cukru
najemno
pražené, solené, nasekané nahrubo
koriandr čerstvý 1 svazek
malý, lístky nasekané nahrubo
rýže
dušená, k podávání

Postup

1

Kuře osolte a opepřete. Pomalý hrnec nastavte na vyšší (high) nebo nízký (low) výkon podle zamýšleného času vaření.

2

Ve velké pánvi rozehřejte olej a pozvolna na něm 10 minut opékejte zázvor, cibuli a chilli - cibule musí změknout, ale ne zhnědnout. Přidejte kuřecí stehna, rajčatový protlak a koření a společně opékejte 5 minut, aby se maso obalilo protlakem a kořením.

3

Přilijte rajčata z konzervy a přiveďte k varu, pak obsah pánve překlopte do pomalého hrnce. Přidejte arašídové máslo, 500 ml vroucí vody a trochu soli. Dobře promíchejte a zakryjte. Vařte 3-4 hodiny na vysokou teplotu nebo 6-8 hodin na nízkou, dokud kuře není měkké.

4 Podávejte s dušenou rýží posypané nakrájenou chilli papričkou, opraženými solenými arašídy a koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín