0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Konfitovaný tuňák

Konfitovaný tuňák
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Konfitovaný tuňák

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 637 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 9 g
Tuky 25 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohohle lahodného tuňáka podávejte zatepla se zelenými fazolkami a trochou balsamica, zastudena v luxusní verzi salátu niçoise.

Suroviny

sůl vločková 1 PL
krupicový cukr ½ ČL
oregano snítky
natrhané
tuňák 4 ks
silné steaky
citronová kůra
žlutá část kůry z 1 citronu oloupaná v 6 silnějších pruzích
pepř 8 kuliček
fenyklová semínka ½ ČL
olivový olej
na konfitování

Postup

1

Smíchejte sůl, cukr a většinu snítek oregana. Směs vmasírujte do tuňákových steaků. Dejte je do pekáčku či zapékací mísy, do níž se tak akorát vejdou. Posypte citronovou kůrou, pepřem a fenyklem, zakryjte a dejte na 2 hodiny odpočívat do chladničky. Pak vyjměte z chladničky a nechte stát 30 minut.

2

Troubu předehřejte na 150 °C. Tuňáka zalijte olivovým olejem, aby byl potopený. Vložte do trouby na 15 minut. Vyjměte z trouby a nechte tuňáka 15 minut stát v oleji, pak podávejte se zbývajícím oreganem.

NĚCO NAVÍC
Podle čeho vybrat nádobu a co se zbylým olejem? Na konfitování vezměte hlubší nádobu vhodnou do trouby. Snažte se přitom, aby se do ní suroviny pohodlně vešly, ale zároveň neměly kolem sebe příliš mnoho volného místa. Ušetří vám to použitý tuk – olivový olej či sádlo. Tuk zbylý po konfitování tuňáka nechte vychladnout, přeceďte přes husté sítko či přes plátýnko do vhodné nádoby a uložte do chladničky. Můžete ho pak buď použít znovu ke konfitování, anebo na něm opékat třeba ryby a mořské plody, popřípadě ho použít na smažení. Hned po dokončení konfitování také můžete trochu oleje vmíchat spolu s nasekanými čerstvými bylinkami (nezapomeňte na kopr!) do právě slitých uvařených brambor namísto másla a podávat jako přílohu. 

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč