Rychlovka, kterou lze připravit i den předem – stačí jen pekáček přetáhnout fólií a přidat rodině návod, jak jídlo zapéct.
Postup
Troubu rozehřejte na 220°C nebo jen zapněte gril. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
Mezitím v menším hrnci rozehřejte máslo, zasypte moukou a umíchejte jíšku. Postupně po malých dávkách zašlehávejte mléko tak, aby vznikla hladká omáčka. Chvíli ji povařte, odstavte z plotny a vmíchejte do ní hořčici.
Slité těstoviny vraťte do hrnce, přidejte omáčku s hořčicí, cibulku, kukuřici, mražený hrášek a tuňáka a promíchejte. Směs přesuňte do zapékací mísy, rozhrňte do stejnoměrné vrstvy, posypte čedarem a dejte na 10–15 minut zapéct.
NĚCO NAVÍC
Příště můžete tuňáka vyměnit za pečené kuřecí maso, které vám zbylo z nedělního oběda. Anebo maso vynechte úplně a udělejte si čistě vegetariánskou variantu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 35x zapečené těstoviny: Nostalgie v moderním kabátu(35 receptů)
- 18x originální těstoviny(18 receptů)
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů)
- Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty(29 receptů)
- Zapékané těstoviny: 21 ověřených receptů(21 receptů)
- Lehce a zdravě: všestranný tuňák z konzervy na 6 způsobů(24 receptů)