Zapečené těstoviny s tuňákem

Zapečené těstoviny s tuňákem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2978 kcal
Bílkoviny 180 g
Cukr 327 g
Tuky 112 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlovka, kterou lze připravit i den předem – stačí jen pekáček přetáhnout fólií a přidat rodině návod, jak jídlo zapéct. 

Suroviny

těstoviny 400 g
penne, fusilli nebo rigatoni
sůl
máslo 2 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
mléko 600 ml
hořčice dijonská 1 ČL
jarní cibulka 4 ks
na kolečka
kukuřice 170 g
konzerva, scezená
mražený hrášek 100 g
tuňák (konzerva) 2 ks
každá 185 g, scezená
čedar 100 g
strouhaný

1 Troubu rozehřejte na 220°C nebo jen zapněte gril. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2 Mezitím v menším hrnci rozehřejte máslo, zasypte moukou a umíchejte jíšku. Postupně po malých dávkách zašlehávejte mléko tak, aby vznikla hladká omáčka. Chvíli ji povařte, odstavte z plotny a vmíchejte do ní hořčici.

3 Slité těstoviny vraťte do hrnce, přidejte omáčku s hořčicí, cibulku, kukuřici, mražený hrášek a tuňáka a promíchejte. Směs přesuňte do zapékací mísy, rozhrňte do stejnoměrné vrstvy, posypte čedarem a dejte na 10–15 minut zapéct.

NĚCO NAVÍC
Příště můžete tuňáka vyměnit za pečené kuřecí maso, které vám zbylo z nedělního oběda. Anebo maso vynechte úplně a udělejte si čistě vegetariánskou variantu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit