Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené těstoviny s tuňákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 104
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2978 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 327 g
Tuky 112 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlovka, kterou lze připravit i den předem – stačí jen pekáček přetáhnout fólií a přidat rodině návod, jak jídlo zapéct. 

Suroviny

těstoviny 400 g
penne, fusilli nebo rigatoni
sůl
mléko 600 ml
hořčice dijonská 1 ČL
jarní cibulka 4 ks
na kolečka
konzerva, scezená
mražený hrášek 100 g
tuňák (konzerva) 2 ks
každá 185 g, scezená
čedar 100 g
strouhaný

Postup

1

Troubu rozehřejte na 220°C nebo jen zapněte gril. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2

Mezitím v menším hrnci rozehřejte máslo, zasypte moukou a umíchejte jíšku. Postupně po malých dávkách zašlehávejte mléko tak, aby vznikla hladká omáčka. Chvíli ji povařte, odstavte z plotny a vmíchejte do ní hořčici.

3

Slité těstoviny vraťte do hrnce, přidejte omáčku s hořčicí, cibulku, kukuřici, mražený hrášek a tuňáka a promíchejte. Směs přesuňte do zapékací mísy, rozhrňte do stejnoměrné vrstvy, posypte čedarem a dejte na 10–15 minut zapéct.

NĚCO NAVÍC
Příště můžete tuňáka vyměnit za pečené kuřecí maso, které vám zbylo z nedělního oběda. Anebo maso vynechte úplně a udělejte si čistě vegetariánskou variantu. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč