Večeře v italském stylu. Omáčka z trouby vám zachutná.
Suroviny
olivový olej panenský
4
PL
česnek
2
stroužky
na plátky
chilli paprička
1
ks
čerstvá, bez semínek, nakrájená na plátky
1 konzerva
olivy zelené
1
hrst
rozpůlené
tuňák (konzerva)
160
g
v oleji
sůl mořská
rajče
240
g
malá, kulatá, na větvičce
špagety (těstoviny)
400
g
k podávání
Postup
1
Troubu předehřejte na 220 °C. V pánvi na 3 lžících olivového oleje zpěňte česnek a chilli. Přidejte krájená rajčata z konzervy a olivy a vařte 20 minut do zhoustnutí.
2
Pět minut před dokončením vmíchejte tuňáka a osolte.
3
Do pekáčku rozložte čerstvá rajčátka, pokapejte je lžící oleje a pečte 10–15 minut, až popraskají.
4
Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte.
5
Promíchejte s omáčkou z pánve, polovinou pokrájené rukoly a nakonec ozdobte zbývající rukolou a rozpečenými rajčátky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 večeří z konzervy plus tipy, jak dobře uvařit ze zásob ve spíži(30 receptů )
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )
- Zdravé, rychlé a levné večeře ze tří surovin: 36 skvělých receptů(30 receptů )
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )