0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s tuňákem, chilli a olivami

Těstoviny s tuňákem, chilli a olivami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1757 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 158 g
Tuky 76 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře v italském stylu. Omáčka z trouby vám zachutná.

    Suroviny

    olivový olej panenský 4 PL
    česnek 2 stroužky
    na plátky
    chilli paprička 1 ks
    čerstvá, bez semínek, nakrájená na plátky
    konzervovaná rajčata krájená 400 g
    1 konzerva
    olivy zelené 1 hrst
    rozpůlené
    tuňák (konzerva) 160 g
    v oleji
    sůl mořská
    rajče 240 g
    malá, kulatá, na větvičce
    špagety 400 g
    rukola
    k podávání

    1 Troubu předehřejte na 220 °C. V pánvi na 3 lžících olivového oleje zpěňte česnek a chilli. Přidejte krájená rajčata z konzervy a olivy a vařte 20 minut do zhoustnutí. Pět minut před dokončením vmíchejte tuňáka a osolte.

    2 Do pekáčku rozložte čerstvá rajčátka, pokapejte je lžící oleje a pečte 10–15 minut, až popraskají.

    3 Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte. Promíchejte s omáčkou z pánve, polovinou pokrájené rukoly a nakonec ozdobte zbývající rukolou a rozpečenými rajčátky.

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2013/2

    Apetit magazín

    Jak na masové kuličky
    • Tipy a triky

    Jak na masové kuličky

    Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
    KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
    • Kvízy

    KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

    Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
    Komerční sdělení
    Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
    • Lidé a jídlo

    Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

    Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

    Obchod Apetit