0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tradiční salát Niçoise

Salát Niçoise
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tradiční salát Niçoise

4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2833 kcal
Bílkoviny 226 g
Sacharidy 118 g
Tuky 154 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát z Nice si vychutnejte se sklenkou růžového provensálského vína.

 

Suroviny

brambory nové 500 g
malé
fazolky zelené 200 g
čerstvé
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
rozmáčknutý plochou stranou nože
římský salát 1 ks
rozebraný na listy
rajčata cherry 150 g
přepůlená
jarní cibulka
podle chuti, na kolečka
tuňák (konzerva) 200 g
okapaný
ančovičky (konzerva) 4 ks
řezy, okapané a nasekané
olivy černé hrst
vejce 4 ks
vařená natvrdo, oloupaná
bageta
čerstvá, k podávání
NA ZÁLIVKU
olivový olej 3 PL
vinný ocet bílý 1 PL
citronová štáva 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL

Postup

1

Brambory uvařte ve slupce, pak nakrájejte na plátky nebo klínky.

2

Fazolky krátce povařte v osolené vodě, prudce zchlaďte pod proudem ledové vody a nechte okapat. Následně je krátce opečte na trošce olivového oleje na pánvi.

3

Salátovou mísu vytřete zmáčknutým česnekem a dno poklaďte salátovými listy.

4

Z oleje, octa, citronové šťávy, hořčice a soli a pepře podle chuti vyšlehejte v misce metličkou zálivku a část nakapejte na salátové listy.

5

Pak přidejte uvařené brambory, opečené fazolky, rajčátka, jarní cibulku, kousky tuňáka, sardelky a olivy.

6

Přelijte zbývající zálivkou a salát ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky.

Podávejte s čerstvou bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit