Tradiční salát z Nice, plný čerstvé zeleniny s vařeným vejcem a tuňákem si vychutnejte se sklenkou růžového provensálského vína. Salát Niçoise vás rázem přenese na jih Francie, do prostředí filmových hvězd i levandulových polí. Tak báječný recept a přesto tak jednoduchý.
Suroviny
Postup
Brambory uvařte ve slupce, pak nakrájejte na plátky nebo klínky.
Fazolky krátce povařte v osolené vodě, prudce zchlaďte pod proudem ledové vody a nechte okapat. Následně je krátce opečte na trošce olivového oleje na pánvi.
Salátovou mísu vytřete zmáčknutým česnekem a dno poklaďte salátovými listy.
Z oleje, octa, citronové šťávy, hořčice a soli a pepře podle chuti vyšlehejte v misce metličkou zálivku a část nakapejte na salátové listy.
Pak přidejte uvařené brambory, opečené fazolky, rajčátka, jarní cibulku, kousky tuňáka, sardelky a olivy.
Přelijte zbývající zálivkou a salát ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky. Podávejte s čerstvou bagetou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Syté & pestré saláty(23 receptů )
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )
- 30 výživově hodnotných jídel, která připravíte do 30 minut(30 receptů )
- Šest desítek nápadů, co s vařenými vejci aneb Kam s vejci na tvrdo(60 receptů )