Salát Niçoise
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2869 kcal
Bílkoviny 218 g
Sacharidy 118 g
Tuky 162 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát z Nice si vychutnejte se sklenkou růžového provensálského vína.

 

Suroviny

brambory nové 500 g
malé
fazolky zelené 200 g
čerstvé
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
rozmáčknutý plochou stranou nože
římský salát 1 ks
rozebraný na listy
rajčata cherry 150 g
přepůlená
jarní cibulka
podle chuti, na kolečka
tuňák (konzerva) 200 g
okapaný
sardelky 4 ks
řezy, okapané a nasekané
olivy černé hrst
vejce 4 ks
vařená natvrdo, oloupaná
bageta
čerstvá, k podávání
NA ZÁLIVKU
olivový olej 3 PL
vinný ocet bílý 1 PL
citronová štáva 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL

1 Brambory uvařte ve slupce, pak nakrájejte na plátky nebo klínky. Fazolky krátce povařte v osolené vodě, prudce zchlaďte pod proudem ledové vody a nechte okapat. Následně je krátce opečte na trošce olivového oleje na pánvi.

2 Salátovou mísu vytřete zmáčknutým česnekem a dno poklaďte salátovými listy.

3 Z oleje, octa, citronové šťávy, hořčice a soli a pepře podle chuti vyšlehejte v misce metličkou zálivku a část nakapejte na salátové listy.

4 Pak přidejte uvařené brambory, opečené fazolky, rajčátka, jarní cibulku, kousky tuňáka, sardelky a olivy. Přelijte zbývající zálivkou a salát ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky. Podávejte s čerstvou bagetou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit