Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tradiční salát Niçoise
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2863 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 118 g
Tuky 157 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční salát z Nice, plný čerstvé zeleniny s vařeným vejcem a tuňákem si vychutnejte se sklenkou růžového provensálského vína. Salát Niçoise vás rázem přenese na jih Francie, do prostředí filmových hvězd i levandulových polí. Tak báječný recept a přesto tak jednoduchý.

Suroviny

malé
fazolky zelené 200 g
čerstvé
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
rozmáčknutý plochou stranou nože
římský salát 1 ks
rozebraný na listy
rajčata cherry 150 g
přepůlená
jarní cibulka
podle chuti, na kolečka
tuňák (konzerva) 200 g
okapaný
ančovičky (konzerva) 4 ks
řezy, okapané a nasekané
vejce 4 ks
vařená natvrdo, oloupaná
bageta
čerstvá, k podávání
NA ZÁLIVKU
olivový olej 3 PL
vinný ocet bílý 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL

Postup

1

Brambory uvařte ve slupce, pak nakrájejte na plátky nebo klínky.

2

Fazolky krátce povařte v osolené vodě, prudce zchlaďte pod proudem ledové vody a nechte okapat. Následně je krátce opečte na trošce olivového oleje na pánvi.

3

Salátovou mísu vytřete zmáčknutým česnekem a dno poklaďte salátovými listy.

4

Z oleje, octa, citronové šťávy, hořčice a soli a pepře podle chuti vyšlehejte v misce metličkou zálivku a část nakapejte na salátové listy.

5

Pak přidejte uvařené brambory, opečené fazolky, rajčátka, jarní cibulku, kousky tuňáka, sardelky a olivy.

6

Přelijte zbývající zálivkou a salát ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky. Podávejte s čerstvou bagetou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín