Salát z Nice si vychutnejte se sklenkou růžového provensálského vína.
Suroviny
brambory nové
500
g
malé
fazolky zelené
200
g
čerstvé
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
1
PL
česnek
1
stroužek
rozmáčknutý plochou stranou nože
římský salát
1
ks
rozebraný na listy
rajčata cherry
150
g
přepůlená
jarní cibulka
podle chuti, na kolečka
tuňák (konzerva)
200
g
okapaný
ančovičky (konzerva)
4
ks
řezy, okapané a nasekané
olivy černé
hrst
vejce
4
ks
vařená natvrdo, oloupaná
bageta
čerstvá, k podávání
NA ZÁLIVKU
olivový olej
3
PL
vinný ocet bílý
1
PL
citronová šťáva
2
PL
hořčice dijonská
1
ČL
Postup
1
Brambory uvařte ve slupce, pak nakrájejte na plátky nebo klínky.
2
Fazolky krátce povařte v osolené vodě, prudce zchlaďte pod proudem ledové vody a nechte okapat. Následně je krátce opečte na trošce olivového oleje na pánvi.
3
Salátovou mísu vytřete zmáčknutým česnekem a dno poklaďte salátovými listy.
4
Z oleje, octa, citronové šťávy, hořčice a soli a pepře podle chuti vyšlehejte v misce metličkou zálivku a část nakapejte na salátové listy.
5
Pak přidejte uvařené brambory, opečené fazolky, rajčátka, jarní cibulku, kousky tuňáka, sardelky a olivy.
6
Přelijte zbývající zálivkou a salát ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky.
Podávejte s čerstvou bagetou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Syté & pestré saláty(23 receptů)
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů)
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů)
- 30 výživově hodnotných jídel, která připravíte do 30 minut(30 receptů)
- 60 nejlepších receptů, jak zpracovat vařená vejce(60 receptů)