Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kroupový salát s mátou a boby

Křupavá nádhera!

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ namáčení
PT30M
Vaření 0:30
Salát

Ingredience

    • 350g ječných krup
    • hrst mátových lístků
    • 1 lžička mořské soli
    • 200 g mraženého hrášku, spařeného 2 minuty ve vroucí vodě a okapaného
    • 300 g mražených zelených bobů, rozmrazených, zbavených slupiček a spařených 3 minuty ve vroucí vodě
    • 100 g naklíčeného munga
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžíce panenského olivového oleje + k podávání
    • 200 g kozího tvarohu nebo kozího žervé
    • 80 g rukoly nebo hezké salátové směsi
    • pár snítek čerstvé máty či jiných bylinek
    • čerstvě drcený barevný pepř

Příprava jídla

1 Podle návodu na obalu namočte a uvařte kroupy al dente, vodu při tom ochuťte mátou a mořskou solí. Pak je sceďte a promíchejte s hráškem a boby, mungem, citronovou šťávou a 2 lžícemi oleje. Na 4 talíře rozdělte kozí tvaroh či žervé, přidejte rukolu či salátové listy, čerstvé bylinky podle chuti, pokapejte dalším olejem a opepřete.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jednozrnkový či špaldový salát s okurkami a stonkovou brokolicí

Pohankový salát s avokádem a sezamovými vejci

Černorýžový salát s fíky a haloumi

Slavnostní oběd na první jarní neděli

REKLAMA

Přidat komentář