Jednozrnkový či špaldový salát s okurkami a stonkovou brokolicí

Jednozrnkový či špaldový salát s okurkami a stonkovou brokolicí

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 676 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 40 g
Tuky 44 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobvyklé, ale naprosto skvělé!

Suroviny

300 g
pšenice jedno či dvouzrnka, lze nahradit špaldou
olivový olej 3 PL
panenský
miso pasta 1 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
podmáslí 150 ml
citronová štáva 1 PL
okurka 2 ks
nejlépe polní oloupaná a okurka hadovka neoloupaná, nakrájená
okurka 4 ks
nakládaná okurka na čtvrtky
brokolice 250 g
stonková, spařená
oregano
mladé snítky a sumah

Postup

1

Podle návodu na obalu namočte a uvařte zrní, pak ho sceďte.

2

Troubu předehřejte na 240°C.

3

Zrní promíchejte s 2 lžícemi oleje prošlehanými s misem. Osolte a opepřete. Rozprostřete na plech a pečte 15 minut dokřupava, v půlce promíchejte.

4

Mezitím v misce smíchejte na zálivku podmáslí, citronovou šťávu a zbylý olej.

5

Pak půlku zálivky promíchejte s půlkou zrní a s čerstvými okurkami.

6

Rozdělte na talíře, završte nakládanými okurkami a brokolicí, zbývajícím zrním a oreganem. Pokropte zbylou zálivkou, popřípadě posypte sumahem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit