Neobvyklé, ale naprosto skvělé!
Suroviny
300
g
pšenice jedno- či dvouzrnka, lze nahradit špaldou
olivový olej panenský
3
PL
miso pasta
1
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
podmáslí
150
ml
citronová šťáva
1
PL
okurka
2
ks
nejlépe 1 polní oloupaná a 1 okurka hadovka neoloupaná, nakrájené
okurky nakládané
4
ks
na čtvrtky
brokolice
250
g
stonková, spařená
oregano
mladé snítky a sumah
Postup
1
Podle návodu na obalu namočte a uvařte zrní, pak ho sceďte.
2
Troubu předehřejte na 240°C.
3
Zrní promíchejte s 2 lžícemi oleje prošlehanými s misem. Osolte a opepřete. Rozprostřete na plech a pečte 15 minut dokřupava, v půlce promíchejte.
4
Mezitím v misce smíchejte na zálivku podmáslí, citronovou šťávu a zbylý olej.
5
Pak půlku zálivky promíchejte s půlkou zrní a s čerstvými okurkami.
6
Rozdělte na talíře, završte nakládanými okurkami a brokolicí, zbývajícím zrním a oreganem. Pokropte zbylou zálivkou, popřípadě posypte sumahem.