Jednozrnkový či špaldový salát s okurkami a stonkovou brokolicí

Jednozrnkový či špaldový salát s okurkami a stonkovou brokolicí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 590 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 28 g
Tuky 43 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobvyklé, ale naprosto skvělé! 

Související recepty

Suroviny

300 g
pšenice jedno či dvouzrnka, lze nahradit špaldou
olivový olej 3 PL
panenský
1 PL
pasta miso
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
podmáslí 150 ml
citronová štáva 1 PL
okurka 2 ks
nejlépe polní oloupaná a okurka hadovka neoloupaná, nakrájená
4 ks
nakládaná okurka na čtvrtky
brokolice 250 g
stonková, spařená
oregano
mladé snítky a sumah

1 Podle návodu na obalu namočte a uvařte zrní, pak ho sceďte. Troubu předehřejte na 240°C. Zrní promíchejte s 2 lžícemi oleje prošlehanými s misem. Osolte a opepřete. Rozprostřete na plech a pečte 15 minut dokřupava, v půlce promíchejte. Mezitím v misce smíchejte na zálivku podmáslí, citronovou šťávu a zbylý olej. Pak půlku zálivky promíchejte s půlkou zrní a s čerstvými okurkami. Rozdělte na talíře, završte nakládanými okurkami a brokolicí, zbývajícím zrním a oreganem. Pokropte zbylou zálivkou, popřípadě posypte sumahem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit