Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednozrnkový či špaldový salát s okurkami a stonkovou brokolicí
Jednozrnkový či špaldový salát s okurkami a stonkovou brokolicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednozrnkový či špaldový salát s okurkami a stonkovou brokolicí

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 704 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 60 g
Tuky 44 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobvyklé, ale naprosto skvělé!

Suroviny

300 g
pšenice jedno- či dvouzrnka, lze nahradit špaldou
olivový olej panenský 3 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nejlépe 1 polní oloupaná a 1 okurka hadovka neoloupaná, nakrájené
na čtvrtky
stonková, spařená
oregano
mladé snítky a sumah

Postup

1

Podle návodu na obalu namočte a uvařte zrní, pak ho sceďte.

2

Troubu předehřejte na 240°C.

3

Zrní promíchejte s 2 lžícemi oleje prošlehanými s misem. Osolte a opepřete. Rozprostřete na plech a pečte 15 minut dokřupava, v půlce promíchejte.

4

Mezitím v misce smíchejte na zálivku podmáslí, citronovou šťávu a zbylý olej.

5

Pak půlku zálivky promíchejte s půlkou zrní a s čerstvými okurkami.

6

Rozdělte na talíře, završte nakládanými okurkami a brokolicí, zbývajícím zrním a oreganem. Pokropte zbylou zálivkou, popřípadě posypte sumahem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín