0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohankový salát s avokádem a sezamovými vejci

Pohankový salát s avokádem a sezamovými vejci

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4109 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 237 g
Tuky 266 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Talíř plný zdraví.

Suroviny

pohanka 300 g
pohankové krupky
avokádo 1 ks
oloupané, nakrájené na plátky, pokapané limetkovou šťávou
lískové oříšky 50 g
mírně opražené
vejce 8 ks
sezamová semínka 80 g
mírně opražený
koriandr 1 svazek
perila 2 snítky
víno rýžové 5 PL
japonské mirin
ocet 2 PL
rýžový
olivový olej 5 PL
panenský
sůl
pepř
čerstvě mletý
řepné lístky k podávání
perila
k podávání

1 Podle návodu na obalu uvařte pohanku al dente, propláchněte ji studenou vo- dou, nechte okapat. V míse ji smíchejte s avokádem a nasekanými oříšky. Mezitím uvařte naměkko vejce (5 minut po vložení do vroucí vody), opatrně oloupejte a obalte v části sezamu. Na zálivku promixujte koriandr, perillu, mirin, ocet, olej, sůl a pepř. Půlku jí vmíchejte do pohanky, rozdělte na 4 talíře, doplňte řepnými lístky a perillou, vejci a zbylým sezamem i zálivkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...

Obchod Apetit