Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohankový salát s avokádem a sezamovými vejci
Pohankový salát s avokádem a sezamovými vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pohankový salát s avokádem a sezamovými vejci

5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4055 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 236 g
Tuky 266 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Talíř plný zdraví.

Suroviny

pohanka 300 g
krupky
oloupané, nakrájené na plátky, pokapané limetkovou šťávou
lískové oříšky 50 g
mírně opražené
vejce 8 ks
sezamová semínka 80 g
bílá, mírně opražená
koriandr čerstvý 1 svazek
perila 2 snítky
japonské mirin
rýžový ocet 2 PL
olivový olej panenský 5 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
řepné lístky k podávání
perila
k podávání

Postup

1

Podle návodu na obalu uvařte pohanku al dente, propláchněte ji studenou vo- dou, nechte okapat. V míse ji smíchejte s avokádem a nasekanými oříšky. Mezitím uvařte naměkko vejce (5 minut po vložení do vroucí vody), opatrně oloupejte a obalte v části sezamu.

2

Na zálivku promixujte koriandr, perillu, mirin, ocet, olej, sůl a pepř. Půlku jí vmíchejte do pohanky, rozdělte na 4 talíře, doplňte řepnými lístky a perillou, vejci a zbylým sezamem i zálivkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...