Pohankový salát s avokádem a sezamovými vejci

Pohankový salát s avokádem a sezamovými vejci

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 20 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4109 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 237 g
Tuky 266 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Talíř plný zdraví.

Suroviny

pohanka 300 g
pohankové krupky
avokádo 1 ks
oloupané, nakrájené na plátky, pokapané limetkovou šťávou
lískové oříšky 50 g
mírně opražené
vejce 8 ks
sezamová semínka 80 g
mírně opražený
koriandr 1 svazek
perila 2 snítky
víno rýžové 5 PL
japonské mirin
ocet 2 PL
rýžový
olivový olej 5 PL
panenský
sůl
pepř
čerstvě mletý
řepné lístky k podávání
perila
k podávání

1 Podle návodu na obalu uvařte pohanku al dente, propláchněte ji studenou vo- dou, nechte okapat. V míse ji smíchejte s avokádem a nasekanými oříšky. Mezitím uvařte naměkko vejce (5 minut po vložení do vroucí vody), opatrně oloupejte a obalte v části sezamu. Na zálivku promixujte koriandr, perillu, mirin, ocet, olej, sůl a pepř. Půlku jí vmíchejte do pohanky, rozdělte na 4 talíře, doplňte řepnými lístky a perillou, vejci a zbylým sezamem i zálivkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit