Pohankový salát s avokádem a sezamovými vejci

Pohankový salát s avokádem a sezamovými vejci

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2742 kcal
Bílkoviny 116 g
Cukr 15 g
Tuky 226 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Talíř plný zdraví.

Suroviny

300 g
pohankové krupky
avokádo 1 ks
oloupané, nakrájené na plátky, pokapané limetkovou šťávou
50 g
lískové oříšky, mírně opražené
vejce 8 ks
sezamová semínka 80 g
mírně opražený
koriandr 1 svazek
2
perila snítka z rostliny
víno rýžové 5 PL
japonské mirin
ocet 2 PL
rýžový
olivový olej 5 PL
panenský
sůl
pepř
čerstvě mletý
řepné lístky k podávání
perila k podávání

1 Podle návodu na obalu uvařte pohanku al dente, propláchněte ji studenou vo- dou, nechte okapat. V míse ji smíchejte s avokádem a nasekanými oříšky. Mezitím uvařte naměkko vejce (5 minut po vložení do vroucí vody), opatrně oloupejte a obalte v části sezamu. Na zálivku promixujte koriandr, perillu, mirin, ocet, olej, sůl a pepř. Půlku jí vmíchejte do pohanky, rozdělte na 4 talíře, doplňte řepnými lístky a perillou, vejci a zbylým sezamem i zálivkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit