Talíř plný zdraví.
Suroviny
pohanka
300
g
krupky
avokádo
1
ks
oloupané, nakrájené na plátky, pokapané limetkovou šťávou
lískové oříšky
50
g
mírně opražené
vejce
8
ks
sezamová semínka
80
g
bílá, mírně opražená
koriandr čerstvý
1
svazek
perila
2
snítky
víno rýžové
5
PL
japonské mirin
rýžový ocet
2
PL
olivový olej panenský
5
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
řepné lístky k podávání
perila
k podávání
Postup
1
Podle návodu na obalu uvařte pohanku al dente, propláchněte ji studenou vo- dou, nechte okapat. V míse ji smíchejte s avokádem a nasekanými oříšky. Mezitím uvařte naměkko vejce (5 minut po vložení do vroucí vody), opatrně oloupejte a obalte v části sezamu.
2
Na zálivku promixujte koriandr, perillu, mirin, ocet, olej, sůl a pepř. Půlku jí vmíchejte do pohanky, rozdělte na 4 talíře, doplňte řepnými lístky a perillou, vejci a zbylým sezamem i zálivkou.