Krásný na pohled, skvělý na chuť.
Suroviny
olivový olej
4.5
PL
panenský
1.5
ČL
koření rai al-hánút
rýže
250
g
černá
200
g
haloumi na tenké plátky
máta
1
svazek
nasekaná
rukola
50
g
citronová štáva
2
PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
4
ks
fík tmavý, nakrájený na čtvrtky
1
PL
černucha černý kmín
oregano
mladé
med
1
PL
1 Na lžíci oleje asi minutu opékejte v rendlíku koření a rýži. Vlijte vodu podle návodu, přiveďte k varu. Přiklopte, zmírněte oheň a zvolna vařte kratší dobu, než je na obalu. Odstavte a nechte přiklopené stát 10 minut. Přesypte do mísy a nechte vychladnout. Mezitím na lžíci oleje v nepřilnavé pánvi na silném ohni opečte haloumi z obou stran dozlatova. Rozdělte ho na 4 talíře. Do rýže vmíchejte mátu, rukolu, citronovou šťávu, sůl, pepř a zbývající olej, jemně promíchejte. Rýži přidejte na talíře k sýru a ozdobte fíky, černuchou a oreganem. Pokapejte medem.