Černorýžový salát s fíky a haloumi

Černorýžový salát s fíky a haloumi

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1545 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 214 g
Tuky 65 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásný na pohled, skvělý na chuť.

Suroviny

olivový olej 4.5 PL
panenský
1.5 ČL
koření rai al-hánút
rýže 250 g
černá
200 g
haloumi na tenké plátky
máta 1 svazek
nasekaná
rukola 50 g
citronová štáva 2 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
4 ks
fík tmavý, nakrájený na čtvrtky
1 PL
černucha černý kmín
oregano
mladé
med 1 PL

1 Na lžíci oleje asi minutu opékejte v rendlíku koření a rýži. Vlijte vodu podle návodu, přiveďte k varu. Přiklopte, zmírněte oheň a zvolna vařte kratší dobu, než je na obalu. Odstavte a nechte přiklopené stát 10 minut. Přesypte do mísy a nechte vychladnout. Mezitím na lžíci oleje v nepřilnavé pánvi na silném ohni opečte haloumi z obou stran dozlatova. Rozdělte ho na 4 talíře. Do rýže vmíchejte mátu, rukolu, citronovou šťávu, sůl, pepř a zbývající olej, jemně promíchejte. Rýži přidejte na talíře k sýru a ozdobte fíky, černuchou a oreganem. Pokapejte medem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit