Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Černorýžový salát s fíky a haloumi
Černorýžový salát s fíky a haloumi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Černorýžový salát s fíky a haloumi

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2401 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 284 g
Tuky 114 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásný na pohled, skvělý na chuť.

Suroviny

olivový olej panenský 4,5 PL
koření 1,5 ČL
ras al-hánút
rýže černá 250 g
sýr 225 g
haloumi na tenké plátky
máta 1 svazek
nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
fíky 4 ks
tmavé, nakrájené na čtvrtky
černucha (semínka) 1 PL
(černý kmín)
oregano
mladé
med 1 PL

Postup

1

Na lžíci oleje asi minutu opékejte v rendlíku koření a rýži. Vlijte vodu podle návodu, přiveďte k varu. Přiklopte, zmírněte oheň a zvolna vařte kratší dobu, než je na obalu. Odstavte a nechte přiklopené stát 10 minut. Přesypte do mísy a nechte vychladnout.

2

Mezitím na lžíci oleje v nepřilnavé pánvi na silném ohni opečte haloumi z obou stran dozlatova. Rozdělte ho na 4 talíře. Do rýže vmíchejte mátu, rukolu, citronovou šťávu, sůl, pepř a zbývající olej, jemně promíchejte. Rýži přidejte na talíře k sýru a ozdobte fíky, černuchou a oreganem. Pokapejte medem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...