0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Černorýžový salát s fíky a haloumi

Černorýžový salát s fíky a haloumi

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1545 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 214 g
Tuky 65 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásný na pohled, skvělý na chuť.

Suroviny

olivový olej 4.5 PL
panenský
1.5 ČL
koření rai al-hánút
rýže 250 g
černá
200 g
haloumi na tenké plátky
máta 1 svazek
nasekaná
rukola 50 g
citronová štáva 2 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
4 ks
fík tmavý, nakrájený na čtvrtky
1 PL
černucha černý kmín
oregano
mladé
med 1 PL

1 Na lžíci oleje asi minutu opékejte v rendlíku koření a rýži. Vlijte vodu podle návodu, přiveďte k varu. Přiklopte, zmírněte oheň a zvolna vařte kratší dobu, než je na obalu. Odstavte a nechte přiklopené stát 10 minut. Přesypte do mísy a nechte vychladnout. Mezitím na lžíci oleje v nepřilnavé pánvi na silném ohni opečte haloumi z obou stran dozlatova. Rozdělte ho na 4 talíře. Do rýže vmíchejte mátu, rukolu, citronovou šťávu, sůl, pepř a zbývající olej, jemně promíchejte. Rýži přidejte na talíře k sýru a ozdobte fíky, černuchou a oreganem. Pokapejte medem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit