Kroupový salát s mátou a boby

Kroupový salát s mátou a boby

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 306 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 3 g
Tuky 28 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křupavá nádhera!

Suroviny

ječné kroupy 350 g
máta 1 hrst
lístky
sůl 1 ČL
mořská, hrubozrnná
200 g
mrazený hrášek, spařený 2min ve vroucí vodě, okapaný
300 g
zelené boby mrazené, rozmrazené, zbavené slupiček a spařených 3 minuty ve vroucí vodě
100 g
mungo naklíčené
citronová štáva 1 PL
olivový olej 2 PL
panenský, trocha navíc na pokapání
200 g
kozí tvaroh lze použít i kozí žervé
rukola 80 g
nebo pěkná salátová směs
máta snítka
pár snítek čerstvé, lze použít i jiné bylinky
pepř
čerstvě drcený barevný

1 Podle návodu na obalu namočte a uvařte kroupy al dente, vodu při tom ochuťte mátou a mořskou solí. Pak je sceďte a promíchejte s hráškem a boby, mungem, citronovou šťávou a 2 lžícemi oleje. Na 4 talíře rozdělte kozí tvaroh či žervé, přidejte rukolu či salátové listy, čerstvé bylinky podle chuti, pokapejte dalším olejem a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit