Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kroupový salát s mátou a boby
Kroupový salát s mátou a boby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kroupový salát s mátou a boby

5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 479 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 37 g
Tuky 28 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá nádhera!

Suroviny

ječné kroupy 350 g
máta 1 hrst
lístky
sůl mořská 1 ČL
hrubozrnná
mražený hrášek 200 g
spařený 2min ve vroucí vodě, okapaný
boby 300 g
zelené mrazené, rozmrazené, zbavené slupiček a spařených 3 minuty ve vroucí vodě
olivový olej panenský 2 PL
trocha navíc na pokapání
200 g
kozí tvaroh lze použít i kozí žervé
nebo pěkná salátová směs
máta 1 snítka
čerstvé, lze použít i jiné bylinky
pepř
čerstvě drcený barevný

Postup

1

Podle návodu na obalu namočte a uvařte kroupy al dente, vodu při tom ochuťte mátou a mořskou solí. Pak je sceďte a promíchejte s hráškem a boby, mungem, citronovou šťávou a 2 lžícemi oleje.

2

Na 4 talíře rozdělte kozí tvaroh či žervé, přidejte rukolu či salátové listy, čerstvé bylinky podle chuti, pokapejte dalším olejem a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...