0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kroupový salát s mátou a boby

Kroupový salát s mátou a boby

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 306 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 3 g
Tuky 28 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá nádhera!

Suroviny

ječné kroupy 350 g
máta 1 hrst
lístky
sůl 1 ČL
mořská, hrubozrnná
200 g
mrazený hrášek, spařený 2min ve vroucí vodě, okapaný
300 g
zelené boby mrazené, rozmrazené, zbavené slupiček a spařených 3 minuty ve vroucí vodě
100 g
mungo naklíčené
citronová štáva 1 PL
olivový olej 2 PL
panenský, trocha navíc na pokapání
200 g
kozí tvaroh lze použít i kozí žervé
rukola 80 g
nebo pěkná salátová směs
máta snítka
pár snítek čerstvé, lze použít i jiné bylinky
pepř
čerstvě drcený barevný

1 Podle návodu na obalu namočte a uvařte kroupy al dente, vodu při tom ochuťte mátou a mořskou solí. Pak je sceďte a promíchejte s hráškem a boby, mungem, citronovou šťávou a 2 lžícemi oleje. Na 4 talíře rozdělte kozí tvaroh či žervé, přidejte rukolu či salátové listy, čerstvé bylinky podle chuti, pokapejte dalším olejem a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč