Křupavá nádhera!
Suroviny
ječné kroupy
350
g
máta
1
hrst
lístky
sůl mořská
1
ČL
hrubozrnná
mražený hrášek
200
g
spařený 2min ve vroucí vodě, okapaný
boby
300
g
zelené mrazené, rozmrazené, zbavené slupiček a spařených 3 minuty ve vroucí vodě
výhonky mungo
100
g
citronová šťáva
1
PL
olivový olej panenský
2
PL
trocha navíc na pokapání
200
g
kozí tvaroh lze použít i kozí žervé
rukola
80
g
nebo pěkná salátová směs
máta
1
snítka
čerstvé, lze použít i jiné bylinky
pepř
čerstvě drcený barevný
Postup
1
Podle návodu na obalu namočte a uvařte kroupy al dente, vodu při tom ochuťte mátou a mořskou solí. Pak je sceďte a promíchejte s hráškem a boby, mungem, citronovou šťávou a 2 lžícemi oleje.
2
Na 4 talíře rozdělte kozí tvaroh či žervé, přidejte rukolu či salátové listy, čerstvé bylinky podle chuti, pokapejte dalším olejem a opepřete.