
Krupicové flameri s tvarohem do skla
Flameri, známý dezert z mléka a krupice, jsme ještě vylepšili tvarohem a šlehačkou a podáváme jej ve skleničce.
Ingredience
- 300ml plnotučného mléka
- 1 vanilkový lusk
- 2,5 lžíce dětské krupičky
- 50g krupicového cukru + na doslazení
- 250g tvarohu ve vaničce
- 200ml smetany ke šlehání 33%, ušlehané dotuha
- 6 lžic domácího malinového džemu
- plátky mandlí, nasucho opražené na pánvi na ozdobení
Příprava jídla
1 Mléko vlijte do rendlíku. Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte z něj semínka a i s luskem je přidejte do rendlíku. Přiveďte těsně pod bod varu a nechte 5 minut louhovat, potom přisypte krupičku a cukr a na mírném plameni za stálého míchání vařte do zhoustnutí (asi 5 minut). Odstavte, vanilkový lusk vyjměte a vyhoďte a kaši nechte trochu vychladnout.
2 Kaši prošlehejte s tvarohem a ušlehanou smetanou. Podle chuti doslaďte cukrem (myslete při tom na to, že flameri budete jíst s džemem, který je sladký dost). Do skleniček dejte vždy 2–3 lžičky džemu, na něj rozdělte flameri a nechte vychladit v lednici. Dozdobte džemem a plátky mandlí a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Džem na ozdobení můžete naředit trochou vody či likéru Chambord.
Přidat komentář