Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (43)
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7899 kcal
Bílkoviny 252 g
Cukr 812 g
Tuky 394 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tři zdánlivě nesourodé komponenty – lehký sníh, hutný krém a piškotový korpus – jsou zde v dokonalé harmonii. 

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 200 g
kakao 2 PL
holandského typu
vejce 5 ks
žloutky, bílky oddělené
krupicový cukr 180 g
Na krém
mléko 500 ml
žloutek 5 ks
krupicový cukr 100 g
mouka pšeničná hladká 5 PL
máslo 200 g
moučkový cukr 100 g
Na sníh
bílek 5 ks
krupicový cukr 200 g
citron 0.5 ks
šťáva

1 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte mouku s kakaem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně do něj zašlehejte cukr a 2–3 lžíce vody. Potom do sněhu zašlehejte žloutky a pak kakao s moukou. Vlijte na připravený plech a pečte asi 30 minut. Nechte vychladnout.

2 Na krém: Mléko vlijte do rendlíku a zahřejte. Žloutky prošlehejte s cukrem a za stálého šlehání do nich opatrně vlijte teplé mléko. Vše vlijte zpět do hrnce, vmíchejte mouku a za stálého míchání uvařte hustý krém. Přikryjte jej potravinářskou fólií (tak se na povrchu neutvoří škraloup) a nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny a po lžících do ní zašlehejte vychladlý krém. Hotový krém rozetřete na korpus a povrch uhlaďte.

3 Na sníh nasypte do hrnce 100g cukru, přidejte 2–3 lžíce vody a svařte na hustý sirup. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem nad vodní lázní na tuhý sníh, za stálého šlehání pramínkem přilévejte horký sirup. Pak zašlehejte citronovou šťávu a 2–3 lžíce vody. Sníh rozetřete na krém a opalte cukrářskou pistolí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit