Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů

Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů
ZDROJ: Apetit

Tvarohové knedlíky jsou všestranné, jednoduché a dají se naplnit vším, co máte rádi. Dětmi ale i dospělými oblíbený míša dezert kombinuje jemnost tvarohu, lehkost čokoládového korpusu a křupavost čokoládové polevy. Můžete ho připravit i jako dort, potěší nejednoho oslavence. 

Tradiční české koláče a tvarohové náplně jsou ruku v ruce. Připravit do nich můžete oblíbené tradiční náplně do buchet. Můžete se však pustit i do větších výzev, jako jsou tvarohové pečené i nepečené tvarohové dezerty a dorty.

  • Tvaroh je univerzální a hodí se jak k ovoci, čokoládě tak ke kynutému těstu.
  • Tvaroh pouští vodu, proto je třeba s tvarohovým těstem pracovat rychle, aby nezřídlo.
  • Syrový žloutek zase tvaroh zjemní a svými emulgačními schopnostmi ho promění v hladkou homogenní hmotu.
  • Přidáním trochy škrobu nebo hladké mouky do tvarohové náplně pomůže vodu ve tvarohu udržet. Podobně může „problém“ vyřešit drobenka.

Vyzkoušejte některý z tvarohových dezertů a vychutnejte si ho ve společnosti dalších surovin. 

Zdroj informací: časopis Apetit

 
Skryt pre seznam
Autor: hana.kovarikova