
Tvarohové knedlíky jsou všestranné, jednoduché a dají se naplnit vším, co máte rádi. Dětmi ale i dospělými oblíbený míša dezert kombinuje jemnost tvarohu, lehkost čokoládového korpusu a křupavost čokoládové polevy. Můžete ho připravit i jako dort, potěší nejednoho oslavence.
Tradiční české koláče a tvarohové náplně jsou ruku v ruce. Připravit do nich můžete oblíbené tradiční náplně do buchet. Můžete se však pustit i do větších výzev, jako jsou tvarohové pečené i nepečené tvarohové dezerty a dorty.
- Tvaroh je univerzální a hodí se jak k ovoci, čokoládě tak ke kynutému těstu.
- Tvaroh pouští vodu, proto je třeba s tvarohovým těstem pracovat rychle, aby nezřídlo.
- Syrový žloutek zase tvaroh zjemní a svými emulgačními schopnostmi ho promění v hladkou homogenní hmotu.
- Přidáním trochy škrobu nebo hladké mouky do tvarohové náplně pomůže vodu ve tvarohu udržet. Podobně může „problém“ vyřešit drobenka.
Vyzkoušejte některý z tvarohových dezertů a vychutnejte si ho ve společnosti dalších surovin.
Zdroj informací: časopis Apetit
Recepty

































































