0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krupicové flameri s tvarohem do skla

Krupicové flameri s tvarohem do skla
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krupicové flameri s tvarohem do skla

3.7 / 5. Počet hodnocení: 51
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1810 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 193 g
Tuky 79 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Flameri, známý dezert z mléka a krupice, jsme ještě vylepšili tvarohem a šlehačkou a podáváme jej ve skleničce. 

Suroviny

mléko 300 ml
plnotučné
vanilkový lusk 1 ks
krupička dětská 2.5 PL
krupicový cukr 50 g
+ na doslazení
tvaroh měkký 250 g
ve vaničce
smetana ke šlehání 200 ml
33%, ušlehaná dotuha
malinový džem 6 PL
domácí
mandle plátky
nasucho opražené na pánvi, na ozdobení

1 Mléko vlijte do rendlíku. Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte z něj semínka a i s luskem je přidejte do rendlíku. Přiveďte těsně pod bod varu a nechte 5 minut louhovat, potom přisypte krupičku a cukr a na mírném plameni za stálého míchání vařte do zhoustnutí (asi 5 minut). Odstavte, vanilkový lusk vyjměte a vyhoďte a kaši nechte trochu vychladnout.

2 Kaši prošlehejte s tvarohem a ušlehanou smetanou. Podle chuti doslaďte cukrem (myslete při tom na to, že flameri budete jíst s džemem, který je sladký dost). Do skleniček dejte vždy 2–3 lžičky džemu, na něj rozdělte flameri a nechte vychladit v lednici. Dozdobte džemem a plátky mandlí a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Džem na ozdobení můžete naředit trochou vody či likéru Chambord. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit