Flameri, známý dezert z mléka a krupice, jsme ještě vylepšili tvarohem a šlehačkou a podáváme jej ve skleničce.
Suroviny
1 Mléko vlijte do rendlíku. Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte z něj semínka a i s luskem je přidejte do rendlíku. Přiveďte těsně pod bod varu a nechte 5 minut louhovat, potom přisypte krupičku a cukr a na mírném plameni za stálého míchání vařte do zhoustnutí (asi 5 minut). Odstavte, vanilkový lusk vyjměte a vyhoďte a kaši nechte trochu vychladnout.
2 Kaši prošlehejte s tvarohem a ušlehanou smetanou. Podle chuti doslaďte cukrem (myslete při tom na to, že flameri budete jíst s džemem, který je sladký dost). Do skleniček dejte vždy 2–3 lžičky džemu, na něj rozdělte flameri a nechte vychladit v lednici. Dozdobte džemem a plátky mandlí a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Džem na ozdobení můžete naředit trochou vody či likéru Chambord.