Krupicové flameri s tvarohem do skla

Krupicové flameri s tvarohem do skla

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1512 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 149 g
Tuky 83 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Flameri, známý dezert z mléka a krupice, jsme ještě vylepšili tvarohem a šlehačkou a podáváme jej ve skleničce. 

Suroviny

330 ml
plnotučné mléko
vanilkový lusk 1 ks
2.5 PL
dětská krupička
krupicový cukr 50 g
+ na doslazení
tvaroh 250 g
ve vaničce
smetana ke šlehání 200 ml
33%, dotuha
malinový džem 6 PL
domácí
plátky mandlí nasucho pražené na pánvi, na ozdobu

1 Mléko vlijte do rendlíku. Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte z něj semínka a i s luskem je přidejte do rendlíku. Přiveďte těsně pod bod varu a nechte 5 minut louhovat, potom přisypte krupičku a cukr a na mírném plameni za stálého míchání vařte do zhoustnutí (asi 5 minut). Odstavte, vanilkový lusk vyjměte a vyhoďte a kaši nechte trochu vychladnout.

2 Kaši prošlehejte s tvarohem a ušlehanou smetanou. Podle chuti doslaďte cukrem (myslete při tom na to, že flameri budete jíst s džemem, který je sladký dost). Do skleniček dejte vždy 2–3 lžičky džemu, na něj rozdělte flameri a nechte vychladit v lednici. Dozdobte džemem a plátky mandlí a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Džem na ozdobení můžete naředit trochou vody či likéru Chambord. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit