Sušenky nezapomeňte osolit a množství se nebojte, sůl je přesně to, co jim dodá na zajímavosti.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 190°C. V míse promíchejte máslo a oba cukry, přidejte vejce a vanilkový extrakt a důkladně promíchejte.
2 Vmíchejte mouku, sušené mléko, sůl, kypřicí prášek a jedlou sodu, jen aby se směs spojila. Nakonec vmíchejte čokoládové pecičky.
3 Z hmoty tvořte na plechu vyloženém pečicím papírem kopečky, nejlépe to jde pomocí lžíce na zmrzlinu. Nechte mezi nimi dostatečné rozestupy! Pečte asi 10 minut dozlatova, uvnitř by měly zůstat měkké. Nechte zcela vychladnout a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokud máte rádi měkké sušenky, uberte zhruba lžíci mouky. Budete tak mít křupavé okraje, ale měkký střed.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Snadné domácí pečení s dětmi(16 receptů)
- Snadné pečení: sušenky 15-krát jinak(13 receptů)
- 30 receptů na nejlepší domácí sušenky(30 receptů)