Sušenky s mléčnou čokoládou

Sušenky s mléčnou čokoládou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3858 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 430 g
Tuky 212 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušenky nezapomeňte osolit a množství se nebojte, sůl je přesně to, co jim dodá na zajímavosti.

Suroviny

máslo 225 g
rozpuštěné
třtinový cukr 150 g
krupicový cukr 115 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
mouka pšeničná hladká 210 g
sušené mléko 2.5 PL
sůl 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
jedlá soda 0.25 ČL
čokoládové pecičky 240 g
mléčné, lze nahradit nasekanou mléčnou čokoládou

1 Troubu předehřejte na 190°C. V míse promíchejte máslo a oba cukry, přidejte vejce a vanilkový extrakt a důkladně promíchejte.

2 Vmíchejte mouku, sušené mléko, sůl, kypřicí prášek a jedlou sodu, jen aby se směs spojila. Nakonec vmíchejte čokoládové pecičky.

3 Z hmoty tvořte na plechu vyloženém pečicím papírem kopečky, nejlépe to jde pomocí lžíce na zmrzlinu. Nechte mezi nimi dostatečné rozestupy! Pečte asi 10 minut dozlatova, uvnitř by měly zůstat měkké. Nechte zcela vychladnout a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte rádi měkké sušenky, uberte zhruba lžíci mouky. Budete tak mít křupavé okraje, ale měkký střed. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit