Krupicové noky se špenátem

Krůtí stehno pečené na špeku, česneku a rozmarýnu a krupicové noky se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krupicové noky se špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1946 kcal
Bílkoviny 65 g
Cukr 193 g
Tuky 100 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle noky jsou zase jiné než ty z bramborového těsta, jsou lehčí a nadýchanější. Oceníte je nejen k pečenému masu, ale výborné budou i k omáčkám. A ty, co zbudou, si můžete pro změnu připravit jako netradiční knedlíky s vajíčkem.

Související recepty

Suroviny

mléko 500 ml
máslo 80 g
+ 1 lžíce na hotové noky
sůl
krupice 220 g
+ navíc na obalení noků
baby špenát 3 hrsti
vejce 2 ks
prošlehaná

1 Mléko vlijte do hrnce, vhoďte do něj máslo a zahřejte téměř k varu. Řádně osolte. Tenkým pramínkem za stálého míchání přisypávejte krupici, až se vytvoří hustá kaše – měla by se odlepovat od vařečky. Nechte vychladnout.

2 Mezitím spařte špenát vroucí vodou, pak ho zchlaďte, vyždímejte z něj co nejvíc vody a nasekejte ho najemno. Dejte vařit velký hrnec osolené vody.

3 Do vychladlé krupicové kaše zapracujte vejce a připravený špenát. Pomocí 2 lžic tvarujte noky, obalujte je v krupici a skládejte na tác. Pak všechny najednou vhoďte do vroucí vody. Vařte pár minut, zhruba 5, až vyplavou na hladinu. Vylovte je pak hned, ať je nerozvaříte, a promíchejte v míse s máslem. Podávejte k pečené krůtě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit