Tyhle noky jsou zase jiné než ty z bramborového těsta, jsou lehčí a nadýchanější. Oceníte je nejen k pečenému masu, ale výborné budou i k omáčkám. A ty, co zbudou, si můžete pro změnu připravit jako netradiční knedlíky s vajíčkem.
Suroviny
Postup
Mléko vlijte do hrnce, vhoďte do něj máslo a zahřejte téměř k varu. Řádně osolte. Tenkým pramínkem za stálého míchání přisypávejte krupici, až se vytvoří hustá kaše – měla by se odlepovat od vařečky. Nechte vychladnout.
Mezitím spařte špenát vroucí vodou, pak ho zchlaďte, vyždímejte z něj co nejvíc vody a nasekejte ho najemno. Dejte vařit velký hrnec osolené vody.
Do vychladlé krupicové kaše zapracujte vejce a připravený špenát. Pomocí 2 lžic tvarujte noky, obalujte je v krupici a skládejte na tác. Pak všechny najednou vhoďte do vroucí vody. Vařte pár minut, zhruba 5, až vyplavou na hladinu. Vylovte je pak hned, ať je nerozvaříte, a promíchejte v míse s máslem. Podávejte k pečené krůtě.