0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kedlubnová polévka s řeřichou

Kedlubnová polévka s řeřichou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kedlubnová polévka s řeřichou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 996 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 110 g
Tuky 34 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší polévka na jaro – potěší vás svěžím vzhledem, jemnou chutí i nevšedním nápadem na využití kedlubnových listů. Pokud ji ale bude-e podávat jako součást oběda, nalévejte raději menší porce, je docela sytá.

Suroviny

kedlubna 500 g
s pěknými listy
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná nahrubo
olivový olej
sůl
menší
brambory 2 ks
střední
suché
vývar zeleninový 700 ml
+ na rozředění
limetová šťáva
z 1/2 limety
řeřicha 1 bal

1 Kedlubny zbavte listů a listy nakrájejte nahrubo. Vložte je společně s petrželkou do mixéru se 2–3 lžícemi olivového oleje a špetkou soli a rozmixujte do podoby řídkého pesta.

2 Oloupejte kedlubny, pastinák i brambory a vše nakrájejte na kostky. Ve velkém hrnci zahřejte 1–2 lžíce oleje. Přidejte pastinák a opékejte 3 minuty, pak přidejte kedlubny a brambory a opékejte dalších 5 minut. Zalijte bílým vínem a nechte ho mírně odvařit. Pak zalijte vývarem, promíchejte, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut doměkka. Odstavte a rozmixujte dohladka. Vraťte na oheň, přilijte smetanu a nechte ještě lehce přejít varem, podle potřeby zřeďte výva- rem. Dochuťte solí, pepřem a limetovou šťávou.

3 Polévku rozdělte do misek, pokapejte pestem a ozdobte nakrájenou řeřichou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč