Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kedlubnová polévka s řeřichou
Kedlubnová polévka s řeřichou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kedlubnová polévka s řeřichou

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 996 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 110 g
Tuky 34 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší polévka na jaro – potěší vás svěžím vzhledem, jemnou chutí i nevšedním nápadem na využití kedlubnových listů. Pokud ji ale bude-e podávat jako součást oběda, nalévejte raději menší porce, je docela sytá.

Související recepty

Suroviny

kedlubna 500 g
s pěknými listy
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná nahrubo
olivový olej
sůl
menší
střední
suché
vývar zeleninový 700 ml
+ na rozředění
limetová šťáva
z 1/2 limety
řeřicha 1 bal

Postup

1

Kedlubny zbavte listů a listy nakrájejte nahrubo. Vložte je společně s petrželkou do mixéru se 2–3 lžícemi olivového oleje a špetkou soli a rozmixujte do podoby řídkého pesta.

2

Oloupejte kedlubny, pastinák i brambory a vše nakrájejte na kostky. Ve velkém hrnci zahřejte 1–2 lžíce oleje. Přidejte pastinák a opékejte 3 minuty, pak přidejte kedlubny a brambory a opékejte dalších 5 minut. Zalijte bílým vínem a nechte ho mírně odvařit. Pak zalijte vývarem, promíchejte, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut doměkka. Odstavte a rozmixujte dohladka. Vraťte na oheň, přilijte smetanu a nechte ještě lehce přejít varem, podle potřeby zřeďte výva- rem. Dochuťte solí, pepřem a limetovou šťávou.

3

Polévku rozdělte do misek, pokapejte pestem a ozdobte nakrájenou řeřichou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín