0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Přílohy z mouky

Mouka patří mezi základní suroviny, které ve spíži zpravidla nikdy nechybí. Hlavní roli hraje v našem jídelníčku mouka zejména v pečivu, je však důležitou součástí mnoha chutných tradičních příloh. Připravte si s námi houskovébramborové či chlupaté knedlíky, gnocchi, noky, špecle, placky nebo třeba domácí těstoviny. Jsou dokonalé k masu i omáčkám, v domácím provedení navíc bezkonkurenční. Recepty na ně máme!

...

 

Knedlíky a noky

U nás najdete pestrý výběr knedlíkových receptů počínaje kynutými přes kváskové až po rychlé hrnkové. Knedlíky jsou zkrátka stálicemi i symbolem české kuchyně. Jejich hlavním úkolem je nasáknout omáčku. Musejí být proto měkké, hebké a nadýchané – proto se na jejich přípravu často používá polohrubá či hrubá mouka nebo krupice. Zapomeňte na tuhý knedlík ze špatné restaurace a připravte si takové, které se vždycky povedou!

Jaké další přílohy se dají připravit z mouky? Hned vedle knedlíků stojí oblíbené noky. O objasnění rozdílu mezi knedlíky a noky se postarali již manželé Krausovi v legendárních Pelíškách. Abyste si knedlíky již nikdy nespletli s noky, připravili jsme pro vás kuchařku Knedlíky, noky a omáčky, která vás provede světem příloh a omáček.

Jak na nejlepší knedlíky? Uvařte je v páře! 

Pouštíte se do přípravy domácích knedlíků a opakovaně se nedaří? Zkuste je uvařit v páře a úspěch je zaručen. Potřebovat budete hrnec a děrované sítko nebo pařáček (nebo přímo parní hrnec, pokud jej vlastníte, ale poradíte si i bez něj). Vaření knedlíků v páře s sebou nese řadu výhod:

  • je to jednodušší způsob, jak knedlíky připravit, aby se povedly
  • knedlíky se nerozvaří tak rychle, jako když byste je vařili ve vodě
  • povrch knedlíků není po uvaření kluzký, ale hladký a suchý 
  • jsou nadýchanější

Nové chutě knedlíků, špecle i těstoviny

Knedlíky, noky, nebo placky se dají připravit na mnoho způsobů. Do knedlíků můžete pro dokonalou vláčnost a více chuti přidat na kostky nakrájený bůček a vytvořit tak lahodné špekové knedlíky. Noky zkuste připravit z žitné mouky, nebo do nich zapracovat dýňové pyré a připravit svěží a barevné dýňové noky.

  • Tradiční bramborové lokše zkuste vyměnit za žitné placky se sýrem, nebo si do domu pusťte trochu orientální vůně, kterou s sebou nesou indické placky.  
  • Skvělou a oblíbenou přílohou jsou špecle, které můžete uvařit a podávat se sýrem či omáčkami, anebo zapéct. Navíc jsou jednoduché na přípravu!
  • Blízkými příbuznými špeclí jsou domácí těstoviny. Vyžadují už trochu kulinářského cviku, ale s naším základním receptem na domácí těstoviny to ani tak není velká věda. Budete potřebovat hladkou mouku nebo semolinu (mouku z tvrdé pšenice). Stačí si pak už jen vybrat ten správný tvar těstovin
  • Chcete připravit super rychlou, vydatnou a lahodnou přílohu? Vyzkoušejte krupicové noky. Krupicové noky navíc poslouží nejen jako skvělá příloha, ale pochutnáte si na nich třeba i v polévce. Pokud máte doma čerstvou petrželku nebo pažitku, do těsta na noky je přidejte.

Tápete trochu, jakou mouku na co použít? Jak zacházet s celorznnou? Poradíme vám!


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč