Horní krůtí stehno je skvělý kousek masa – nejsou v něm dlouhé ostré šlachy jako v paličce a přitom má krásné šťavnaté maso typické pro stehýnko! Krůtí stehno pečené na špeku, česneku a rozmarýnu je fantastická kombinace, kterou doladí k dokonalosti jemné krupicové noky se špenátem. Neotřelé slavnostní jídlo si oblíbí celá rodina.
Suroviny
pro 8 osob
Suroviny
pro 8 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 158.5 kcal
- Bílkoviny 7.25 g
- Sacharidy 3.75 g
- Tuky 12.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/5
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,9/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2020/5
V květnovém Apetitu najdete recepty na svěží májové menu nebo 5 večeří, v nichž hraje prim křehká a křupavá zelenina. Nechybějí sladké dobroty plné prvního letošního ovoce – těšte se na snadnou šlehačkovou roládu s jahodami či rebarborovou galetku. Hvězdou sezony je v květnu chřest. Čekají vás tipy, jak v kuchyni neplýtvat, a přitom se dobře najíst. Vyzkoušeli jsme za vás nákupy s ohledem k planetě, víme, jak využít do posledního kousku každou surovinu, a o tipy na šetrné vaření i recepty se s námi podělili autoři kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni. Veronika Koko Šmehlíková zase čtenářům poskytla bonusové recepty a triky, které se nevešly do jejího televizního pořadu Menu pro Emu. Apetit, napsáno s chutí