Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kukuřičná polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1213 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 136 g
Tuky 39 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonale krémová polévka pyšnící se krásnou barvou a opojně vonící kari kořením si vysloveně říká o další element v podobě krevet opečených na másle. Nezapomeňte na bylinky, dodají polevce svěžest a šmrnc. Pokud vás zajímají další obměny, inspirujte se videem Pavla Berkyho, který polévku podle našeho receptu uvařil, a přidal pár svých tipů.

Suroviny

4 klasy mladé cukrové kukuřice
rozkrojená napůl
koriandr čerstvý ½ svazku
kari koření 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
krevety 400 g
loupané a bez střívka (mohou být mražené a nasledně rozmrzlé)
limetová šťáva
na dochucení
klínky k podávání

Postup

1

Připravte vývar. Z klasů okrájejte ostrým nožem zrna a dejte je stranou. 

2

Okrájené klasy vložte do hrnce a zalijte vodou, aby byly ponořené. Přidejte polovinu cibule. Z koriandru otrhejte lístky. Stonky vložte do hrnce (můžete i s dobře očištěnými kořínky, máte-li). Nechte přijít k varu a vařte 20 minut. Pak sceďte a vývar uchovejte.

3

Rozpusťte v hrnci 1 lžíci másla. Druhou polovinu cibule nakrájejte najemno a vsypte do horkého másla. Opékejte dosklovita, pak zasypte kořením a asi minutu opékejte a míchejte. Pak vlijte kokosové mléko a asi 1,5 hrnku připraveného vývaru z klasů. Vsypte kukuřičná zrnka, osolte, opepřete a vařte zhruba 10–15 minut.

4

Část polévky odeberte a rozmixujte, pokud je polévka moc hustá, dolijte trochu vývaru a promíchejte. Zbylé máslo rozpalte na pánvi a rychle na něm opečte krevety. Rozdělte
na talíře, do každého dejte krevety. Pokapejte limetovou šťávou, posypte uchovanými lístky koriandru a opepřete. Podávejte s klínky limety.

NĚCO NAVÍC
Nemáte-li rádi koriandr, vyměňte jej za hladkolistou petrželku. Na mixování použijte výkonný mixér, který zvládne rozmělnit i jemné slupičky, nebo polévku propasírujte. Zvlášť delikátní řešení je polévku rozmixovat, propasírovat a následně v ní prohřát sterilovanou kukuřici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/9

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč