Recepty s kukuřicí
Velké klasy se zlatými zrníčky jsou základním zdrojem obživy pro mnoho lidí po celém světě. Do vaření ji lze zpracovat v rlůzných podobách. Mladé nezralé klasy se hodí například k nakládání do octa nebo stir-fry pokrmů jihovýchodní Asie, zralý vařený nebo pečený kukuřičný klas poslouží jako skvělá příloha k masu, pomletá suchá kukuřicná zrna patří mezi oblíbený druh mouky. Italové ji milují a říkají ji polenta, v Mexiku z kukuřice připravují tortilly, v Americe kukuřičná zrna fermentují a vyrábějí z nich bourbon. Po celém světě trhá rekordy oblíbenosti konzervovaná kukuřice, kterou můžete přidat do jakýchkoli pokrmů mexické kuchyně nebo ji použít jako součást ozdoby na talíři.
...
- Kukuřice pochází z Ameriky, odkud se její pěstování rozšířilo do celého světa.
- Kukuřice je přirozeně bezlepková obilovina.
- Kukuřičná mouka se vyrábí v různých hrubostech stejně jako pšeničná.
Celý popis