0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s kukuřicí

Polévka s kukuřicí

3.3/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2131 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 352 g
Tuky 36 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle polévku v její domovině podávají v horku, ale stejně skvěle zafunguje i v chladných dnech českého podzimu. Je totiž hustá, sytá a hřejivá.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
kajenský pepř 1 ČL
hrách žlutý 200 g
loupaného, půleného
vývar zeleninový 1 l
chilli paprička 2 ks
celé nebo podélně rozpůlené (ty budou více pálit)
tymián snítky
brambory 200 g
oloupané a nakrájené na kostky
dýňové pyré 200 g
čerstvá, zrna skrojená shora dolů v celých pruzích
paprika červená 2 ks
na kostičky
klínky k podávání
olivový olej chilli
na pokapání (nemusí být)

V hrnci rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Zvyšte plamen, přidejte kajenský pepř, promíchejte a vsypte hrách. Přilijte vývar, přiveďte k varu a zvolna vařte 30 minut.

2 Potom přidejte kokosové mléko, chilli papričky, tymián, brambory, dýňové pyré a kukuřici. Vařte, dokud brambory nezměknou, na posledních 5 minut vsypte kostičky papriky.

3 Vyjměte chilli papričky, tymián a většinu kukuřice a polovinu polévky rozmixujte dohladka. Vmíchejte do zbylé polévky, vraťte do ní kukuřici i tymián a doplněné klínky limety na pokapání a můžete zakapat i chilli olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč