Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s kukuřicí

Tuhle polévku v její domovině podávají v horku, ale stejně skvěle zafunguje i v chladných dnech českého podzimu. Je totiž hustá, sytá a hřejivá.

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT50M
Vaření 0:50
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1 lžička kajenského pepře
    • 200 g žlutého loupaného půleného hrachu
    • 1 litr zeleninového vývaru
    • 400 ml kokosového mléka
    • 1–2 chilli papričky, celé nebo podélně rozpůlené (ty budou více pálit)
    • pár snítek tymiánu
    • 200 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
    • 200 g dýňového pyré
    • 2 čerstvé kukuřice, zrna skrojená shora dolů v celých pruzích
    • 2 červené papriky, na kostičky
    • klínky limety k podávání
    • chilli olej na pokapání (nemusí být)

Příprava jídla

V hrnci rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Zvyšte plamen, přidejte kajenský pepř, promíchejte a vsypte hrách. Přilijte vývar, přiveďte k varu a zvolna vařte 30 minut.

2 Potom přidejte kokosové mléko, chilli papričky, tymián, brambory, dýňové pyré a kukuřici. Vařte, dokud brambory nezměknou, na posledních 5 minut vsypte kostičky papriky.

3 Vyjměte chilli papričky, tymián a většinu kukuřice a polovinu polévky rozmixujte dohladka. Vmíchejte do zbylé polévky, vraťte do ní kuku- řici i tymián a doplněné klínky limety na pokapání a můžete zakapat i chilli olejem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované kuře s ananasem a karibskou salsou

Topinka s pikantními krevetkami a rajčátky

Rybí tacos

Tamales páj

Trhané vepřové s mangem a kokosovou rýží

Přidat komentář