Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s kukuřicí

Polévka s kukuřicí

3.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2131 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 352 g
Tuky 36 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle polévku v její domovině podávají v horku, ale stejně skvěle zafunguje i v chladných dnech českého podzimu. Je totiž hustá, sytá a hřejivá.

Suroviny

olivový olej 1 PL
velká, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
kajenský pepř 1 ČL
hrách žlutý 200 g
loupaného, půleného
vývar zeleninový 1 l
celé nebo podélně rozpůlené (ty budou více pálit)
tymián snítky
oloupané a nakrájené na kostky
dýňové pyré 200 g
čerstvá, zrna skrojená shora dolů v celých pruzích
na kostičky
klínky k podávání
olivový olej chilli
na pokapání (nemusí být)

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Zvyšte plamen, přidejte kajenský pepř, promíchejte a vsypte hrách. Přilijte vývar, přiveďte k varu a zvolna vařte 30 minut.

2

Potom přidejte kokosové mléko, chilli papričky, tymián, brambory, dýňové pyré a kukuřici. Vařte, dokud brambory nezměknou, na posledních 5 minut vsypte kostičky papriky.

3

Vyjměte chilli papričky, tymián a většinu kukuřice a polovinu polévky rozmixujte dohladka. Vmíchejte do zbylé polévky, vraťte do ní kukuřici i tymián a doplněné klínky limety na pokapání a můžete zakapat i chilli olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín