Polévka s kukuřicí

Polévka s kukuřicí

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1855 kcal
Bílkoviny 92 g
Cukr 292 g
Tuky 28 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle polévku v její domovině podávají v horku, ale stejně skvěle zafunguje i v chladných dnech českého podzimu. Je totiž hustá, sytá a hřejivá.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
kajenský pepř 1 ČL
hrách žlutý 200 g
loupaného půleného
vývar zeleninový 1 l
kokosové mléko 400 ml
chilli paprička 1 ks
celé nebo podélně rozpůlené (ty budou více pálit)
tymián snítek
brambory 200 g
oloupaných a nakrájených na kostky
dýňové pyré 200 g
2 ks
kukuřice čerstvá zrna skrojená shora dolů v celých pruzích
paprika červená 2 ks
na kostičky
limeta
k podávání
olivový olej chilli
na pokapání (nemusí být)

V hrnci rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Zvyšte plamen, přidejte kajenský pepř, promíchejte a vsypte hrách. Přilijte vývar, přiveďte k varu a zvolna vařte 30 minut.

2 Potom přidejte kokosové mléko, chilli papričky, tymián, brambory, dýňové pyré a kukuřici. Vařte, dokud brambory nezměknou, na posledních 5 minut vsypte kostičky papriky.

3 Vyjměte chilli papričky, tymián a většinu kukuřice a polovinu polévky rozmixujte dohladka. Vmíchejte do zbylé polévky, vraťte do ní kuku- řici i tymián a doplněné klínky limety na pokapání a můžete zakapat i chilli olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit