Tuhle polévku v její domovině podávají v horku, ale stejně skvěle zafunguje i v chladných dnech českého podzimu. Je totiž hustá, sytá a hřejivá.
Suroviny
1 V hrnci rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Zvyšte plamen, přidejte kajenský pepř, promíchejte a vsypte hrách. Přilijte vývar, přiveďte k varu a zvolna vařte 30 minut.
2 Potom přidejte kokosové mléko, chilli papričky, tymián, brambory, dýňové pyré a kukuřici. Vařte, dokud brambory nezměknou, na posledních 5 minut vsypte kostičky papriky.
3 Vyjměte chilli papričky, tymián a většinu kukuřice a polovinu polévky rozmixujte dohladka. Vmíchejte do zbylé polévky, vraťte do ní kukuřici i tymián a doplněné klínky limety na pokapání a můžete zakapat i chilli olejem.