0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlazená polévka z kukuřice, paprik a rajčat

Chlazená polévka z kukuřice, paprik a rajčat

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1390 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 119 g
Tuky 106 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Téhle polévce na způsob španělského gazpacha dodává jemnost cukrová kukuřice a také žluté či oranžové papriky, které mají ze všech paprik nejjemnější chuť.

Suroviny

kukuřice 3 ks
celé klasy cukrové kukuřice – zrna ořezaná, tupou stranou nože vytlačené zbytky klasu (lze použít i 350 g mražené cukrové kukuřice, prolité v cedníku horkou vodou a okapané)
paprika žlutá 3 ks
velká (nebo víc menších – cca 500 g), nebo směs žlutých a oranžových
rajčata cherry 250 g
žlutá nebo oranžová, lze použít i jiná (podstatná je barva)
cibule 1 ks
malá, na kostičky
olivový olej panenský 5 PL
+ k podávání
jablečný ocet 2 PL
lze nahradit bílým vinným octem
sůl mořská 0.5 ČL
nebo podle chuti
pepř 0.25 ČL
čerstvě mletý, nebo podle chuti
Na okurkovou posypku
okurka 0.5 ks
na drobné kostičky
cibule červená 0.5 ks
malá, na drobné kostičky
petrželka 2 hrsti
nadrobno
olivový olej panenský 2 PL
citronová štáva
vymačkaná z 1 citronu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 V míse promíchejte všechny suroviny na polévku, osolte a opepřete. Zakryjte a nechte stát asi 30 minut.

2 Pak rozmixujte dohladka (nemáte-li vysoce výkonný mixér, pracujte po dávkách). Poté polévku protřete přes jemné síto a uložte na 4 hodiny do chladničky.

3 Před podáváním polévky smíchejte všechny přísady na okurkovou posypku.

4 Vychlazenou polévku rozdělte do misek či talířů a podávejte s okurkovou posypkou, dalším olivovým olejem a pepřem podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Pokud netrváte na extra jemné a hladké polévce, nemusíte ji protírat přes síto, stačí jen rozmixovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit