Téhle polévce na způsob španělského gazpacha dodává jemnost cukrová kukuřice a také žluté či oranžové papriky, které mají ze všech paprik nejjemnější chuť.
Suroviny
Postup
V míse promíchejte všechny suroviny na polévku, osolte a opepřete. Zakryjte a nechte stát asi 30 minut.
Pak rozmixujte dohladka (nemáte-li vysoce výkonný mixér, pracujte po dávkách). Poté polévku protřete přes jemné síto a uložte na 4 hodiny do chladničky.
Před podáváním polévky smíchejte všechny přísady na okurkovou posypku.
Vychlazenou polévku rozdělte do misek či talířů a podávejte s okurkovou posypkou, dalším olivovým olejem a pepřem podle chuti.
NĚCO NAVÍC
Pokud netrváte na extra jemné a hladké polévce, nemusíte ji protírat přes síto, stačí jen rozmixovat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Osvěžte se: Nejlepší studené polévky(6 receptů )
- Studené polévky, které vás v horku osvěží a posílí vaši imunitu(17 receptů )
- Zlaté klasy, sladká zrna: Recepty z kukuřice, které možná neznáte(65 receptů )