Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí vývar s mátou a pohankou

I květnové večery dovedou překvapit chladem. Uvařte si na zahřátí vývar s netradiční pohankovou zavářkou.

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT50M
Vaření 0:50
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nasekaná najemno
    • 2 menší mrkve, nakrájené na nudličky
    • 1 řapík celeru, na tenké plátky, vrcholové lístky odložené stranou
    • 1 stroužek česneku, na tenké plátky
    • 2 celá kuřecí stehna, bez kůže
    • 100 g loupané pohanky, propláchnuté
    • 4 snítky máty, lístky jemně nasekané
    • sůl
    • citronová šťáva na dochucení

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte olivový olej a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer, aby lehce změkly, a na posledních pár vteřin přidejte česnek. Vložte do hrnce kuřecí stehna, zalijte zhruba 1 litrem vody a přiveďte k varu. Sbírejte lžící pěnu, ztlumte plamen a nechte 50 minut nezakryté probublávat. Zhruba 20 minut před koncem vaření vsypte propláchnutou pohanku.

2 Z polévky vylovte kuřecí stehna, nechte je trochu zchladnout, pak z nich oberte maso a natrhejte je.

3 Do misek rozdělte obrané maso a zalijte je vývarem. Polévku posypte mátou a lístky řapíkatého celeru, osolte a dochuťte citronovou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Inspirovali jsme se kuřecí brazilskou polévkou canja de galinha, která je známá svou snadnou přípravou. Brazilci do ní jako zavářku používají nejčastěji hotovou uvařenou rýži, tak pokud nemáte rádi pohanku, klidně sáhněte po klasické rýži nebo její zdravější variantě, neloupané červené rýži. Červená rýže potřebuje delší dobu varu, proto ji do hrnce přidejte hned zpočátku, s kuřecím masem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šťavnaté thajské kuře v papilotě

Zapečený losos s chřestem a bramborami

Houbové koule s rajčatovou omáčkou a těstovinami

Vepřové kotlety s fazolemi na víně

Přidat komentář