0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohanka se žampiony a polníčkem

Pohanka se žampiony a polníčkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pohanka se žampiony a polníčkem

4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–3 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1616 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 293 g
Tuky 25 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohanka je coby nepravá obilovina bezlepková a plná rutinu, který je důležitý pro pružnost cév a zesiluje účinky vitaminu C. Ten je zase obsažený v polníčku (kozlíčku polním), který navíc mírně uklidňuje, podobně jako to dělá jeho silnější příbuzný kozlík lékařský.

Suroviny

řepkový olej 1 PL
lze nahradit olivovým
pohanka 330 g
kroupy
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
nakrájené nadrobno
nejlépe portobello, zbavených nožiček a na plátky
vývar zeleninový 500 ml
citronová šťáva 2 PL
jablečný ocet 2 PL
sůl mořská
jarní cibulka 2 ks
nasekané
lze nahradit mandlovým mlékem
polníček 150 g
na posypání (hobliny nebo nastrouhaný)

1 V hlubší pánvi rozehřejte olej a opékejte pohanku, cibuli a česnek asi 2–3 minuty, aby cibule byla dosklovita, občas promí- chejte. Vsypte houby a vlijte 250 ml vývaru, citronovou šťávu a jablečný ocet.

2 Promíchejte, na středním ohni přiveďte k varu. Až se tekutina vstřebá (trvá to asi 10–12 minut), vlijte zbývající vývar a vařte, aby pohanka změkla. Osolte, vmíchejte jarní cibulky, přilijte mléko a 3 minuty vařte, pak vmíchejte polníček a vypněte. Podávejte posypané parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Namísto rostlinného mléka můžete použít smetanu na vaření.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč