Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řepná polévka s pohankou

Fenykl v polévce připomíná chutí babiččiny sklenice s nakládanou řepou, kopr zase voní vzpomínkou na Skandinávii. Snoubení středoevropských a severských chutí je nejen lahodné, ale také velmi zdravé!

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 120 g celé loupané světlé pohanky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nahrubo
    • 1 stroužek česneku, nasekaný nahrubo
    • 1/2 lžíce fenyklových semínek, podrcených
    • 600 g řepy, očištěné a nastrouhané nahrubo
    • 400 g konzerva krájených rajčat
    • 600 ml zeleninového vývaru (nebo podle potřeby)
    • 1 lžíce červeného vinného octa + na případné dochucení
    • bílý jogurt a pár snítek kopru na ozdobení

Příprava jídla

Pohanku dejte do hrnce, zalijte 180 ml vroucí vody a osolte. Zakryjte pokličkou a na mírném plameni vařte bez míchání 10 minut. Vypněte plamen a nechte zakryté dojít. Všechna voda by se měla vsáknout.

2 V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli doměkka. Pak přidejte česnek a drcený fenykl a chvilku opékejte do rozvonění. Přidejte řepu, rajčata a zalijte vývarem. Dochuťte octem a vařte do změknutí řepy, bude to trvat asi 20 minut. Potom polévku rozmixujte dohladka. Podle potřeby ještě dokyselte octem a dochuťte solí a pepřem.

3 Polévku rozdělte do misek, navrch dejte hrst uvařené pohanky, lžíci bílého jogurtu a pár snítek kopru a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fazolový krém s pečeným česnekem

Brokolicová polévka s kadeřávkem

Mrkvovo-batátová polévka s křupavými oříšky a semínky

Přidat komentář