0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí vývar s mátou a pohankou

Kuřecí vývar s mátou a pohankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí vývar s mátou a pohankou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1095 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 99 g
Tuky 53 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I květnové večery dovedou překvapit chladem. Uvařte si na zahřátí vývar s netradiční pohankovou zavářkou.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nasekaná najemno
mrkev 2 ks
menší, nakrájené na nudličky
řapíkatý celer 1 ks
řapík, na tenké plátky, vrcholové lístky odložené stranou
česnek 1 stroužek
na tenké plátky
celá, bez kůže
pohanka 100 g
loupaná, propláchnuté
máta 4 snítky
lístky jemně nasekané
sůl
citronová šťáva
na dochucení

1 V hrnci rozehřejte olivový olej a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer, aby lehce změkly, a na posledních pár vteřin přidejte česnek. Vložte do hrnce kuřecí stehna, zalijte zhruba 1 litrem vody a přiveďte k varu. Sbírejte lžící pěnu, ztlumte plamen a nechte 50 minut nezakryté probublávat. Zhruba 20 minut před koncem vaření vsypte propláchnutou pohanku.

2 Z polévky vylovte kuřecí stehna, nechte je trochu zchladnout, pak z nich oberte maso a natrhejte je.

3 Do misek rozdělte obrané maso a zalijte je vývarem. Polévku posypte mátou a lístky řapíkatého celeru, osolte a dochuťte citronovou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Inspirovali jsme se kuřecí brazilskou polévkou canja de galinha, která je známá svou snadnou přípravou. Brazilci do ní jako zavářku používají nejčastěji hotovou uvařenou rýži, tak pokud nemáte rádi pohanku, klidně sáhněte po klasické rýži nebo její zdravější variantě, neloupané červené rýži. Červená rýže potřebuje delší dobu varu, proto ji do hrnce přidejte hned zpočátku, s kuřecím masem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč