Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slepičí polévka s pohankou

Slepičí polévka s pohankou

4.5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 97118 kcal
Bílkoviny 1926 g
Sacharidy 172 g
Tuky 1740 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévkám dodá pohanka přímo opalizující půvab! Navíc je rychle zahustí – a spolu s poctivým drůbežím vývarem vytvoří chuť, která má vyloženě léčivé účinky.

Suroviny

řapíkatý celer 2 ks
kořenová zelenina 200 g
nakrájená (mrkev, celer, petržel)
pohanka 200 g
propláchnutá
sůl
pepř

Postup

1

Nejdřív připravte vývar: slepici nebo její části (skelety a křídla) zalijte v hrnci studenou vodou, přidejte cibuli a zeleninu (postará se o skvělou chuť i barvu), osolte, uveďte do varu a nechte hodinu až dvě mírně vařit; slepice potřebuje delší dobu. Až vývar vychladne, sceďte ho. Z kostí případně oberte maso a vraťte je do hrnce. Ideální je připravit vývar den předem; druhý den z povrchu snadno odstraníte vysrážený tuk.

2

Čistý vývar uveďte do varu, vsypte pohanku, čerstvou zeleninu a vařte dvacet až třicet minut, aby pohanka změkla a zahustila polévku. Dochuťte solí a pepřem.

Tip: Stáním polévka houstne, zřeďte ji proto trochou vody nebo vývaru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1