0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slepičí polévka s pohankou

Slepičí polévka s pohankou

4.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 97118 kcal
Bílkoviny 1926 g
Sacharidy 172 g
Tuky 1740 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévkám dodá pohanka přímo opalizující půvab! Navíc je rychle zahustí – a spolu s poctivým drůbežím vývarem vytvoří chuť, která má vyloženě léčivé účinky.

Suroviny

řapíkatý celer 2 ks
kořenová zelenina 200 g
nakrájená (mrkev, celer, petržel)
pohanka 200 g
propláchnutá
sůl
pepř

1Nejdřív připravte vývar: slepici nebo její části (skelety a křídla) zalijte v hrnci studenou vodou, přidejte cibuli a zeleninu (postará se o skvělou chuť i barvu), osolte, uveďte do varu a nechte hodinu až dvě mírně vařit; slepice potřebuje delší dobu. Až vývar vychladne, sceďte ho. Z kostí případně oberte maso a vraťte je do hrnce. Ideální je připravit vývar den předem; druhý den z povrchu snadno odstraníte vysrážený tuk.

2 Čistý vývar uveďte do varu, vsypte pohanku, čerstvou zeleninu a vařte dvacet až třicet minut, aby pohanka změkla a zahustila polévku. Dochuťte solí a pepřem.

 
Tip: Stáním polévka houstne, zřeďte ji proto trochou vody nebo vývaru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč