Slepičí polévka s pohankou

Slepičí polévka s pohankou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1550 kcal
Bílkoviny 68 g
Cukr 280 g
Tuky 40 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Polévkám dodá pohanka přímo opalizující půvab! Navíc je rychle zahustí – a spolu s poctivým drůbežím vývarem vytvoří chuť, která má vyloženě léčivé účinky.

Suroviny

vývar kuřecí 2 l
nebo z kuřecího skeletu, na 1 kg drůbeže-dvojnásobné množství vody a 250g kořenové zeleniny a cibule
celer 2 ks
nasekané řapíky
kořenová zelenina 200 g
nakrájená (mrkev, celer, petržel)
pohanka 200 g
propláchnutá
sůl
pepř
1. Nejdřív připravte vývar: skelety a křídla zalijte v hrnci studenou vodou, přidejte cibuli a zeleninu (postará se o skvělou chuť i barvu), osolte, uveďte do varu a nechte hodinu až dvě mírně vařit; slepice potřebuje delší dobu. Až vývar vychladne, sceďte ho. Z kostí případně oberte maso a vraťte je do hrnce. Ideální je připravit vývar den předem; druhý den z povrchu snadno odstraníte vysrážený tuk.

2. Čistý vývar uveďte do varu, vsypte pohanku, čerstvou zeleninu a vařte dvacet až třicet minut, aby pohanka změkla a zahustila polévku. Dochuťte solí a pepřem. Tip: Stáním polévka houstne, zřeďte ji proto trochou vody nebo vývaru.

Obchod Apetit