Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lahodná kokosová rýže

4.8/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3323 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 426 g
Tuky 158 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato mléčná dobrota se v thajských restauracích podává jako dezert, vy ji ale můžete zkusit i jako lehkou večeři (tomu odpovídá množství ingrediencí v našem receptu). A pozor – zbožňují ji i zapřisáhlí odpůrci rýžových nákypů a mléčné rýže z obchodu!

Související recepty

Suroviny

rýže 200 g
z jednoho citronu
kokosový krém 800 ml
mléko 400 ml
plnotučné
krystalový cukr 200 g
mango 1 ks
oloupané, nakrájené na plátky
dřeň, lze nahradit vanilinovým cukrem

Postup

1

Rýži propláchněte pod studenou tekoucí vodou a dejte do hrnce spolu s citronovou kůrou, vanilkou, cukrem, kokosovým krémem a mlékem. Za stálého míchání přiveďte k varu.

2

Ztlumte oheň na minimum a vařte bez pokličky, dokud nebude rýže měkká (trvá to kolem čtyřiceti minut). Průběžně míchejte, aby se nic nepřipeklo ke dnu hrnce.

3

Stáhněte z ohně a nechte zchladnout, vlažná rýže totiž chutná lépe než horká. Dejte do misek nebo hrníčků a poklaďte ovocem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

30.08.2007 19:45
Recept se nachází v č.10/04, str.86
01.03.2007 10:08
Ráda bych to zkusila, ale jak udělám kokosový krém?
01.03.2007 18:41
Tiež ma tento recept zaujal, lebo mám rada kokos, ale neviem aký kokosový krém myslia. Nepozná niekto nejaký recept na kokosový krém?
14.03.2007 12:37
Je to konzerva, něco jako kokosové mléko ale hustší, možná by mělo být přeloženo jako kokosová smetana. Tato rýže je s ním dobrota, ale pokud neseženete, kokosové mléko taky poslouží.
09.06.2008 15:12
Kokosový krém v plechovce prodávají napr. v siti supermarketu Albert. Najdete ho hned vedle kokosového mléka.

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...