Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 632 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 133 g
Tuky 0 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Říká se jí také žvanda a je skvělou přílohou k masu. Hodí se k pečenému vepřovému i zabijačkovým specialitám.

Suroviny

brambory 600 g
sůl
zelí kysané 250 g
propláchnuté
cukr špetka
cibule 1 ks
najemno, osmahnutá na másle

Postup

1

Brambory nakrájejte na kostky a uvařte doměkka ve slané vodě.

2

Zelí krátce povařte v osolené vodě, propláchněte a přisypte ke slitým bramborám.

3

Zpracujte šťouchadlem a na závěr do lepenice zamíchejte osmahnutou cibulku.

Komentáře

Anonym

tak už konečně vím, co je to lepenice.... u nás se dělá taky, akorát jí říkáme kočičák :)

Anonym

...a taky zvaný holeček. Malý dodatek: Lepenici při šťouchání mastíme sádlem se škvarky.

Anonym

Lepenice je jídlo mého dětství a mládí /52/. Nejen v módě, ale i v jídle se vracíme. A to je dobře. Instantního je dost...

Anonym

tuto báječnou baštu znám už od dětství a ke štěstí mi stačí i samotná... :-)))

Anonym

tak to prrr, kočičak jsou rozkrájený bramborový knedlíky zamíchyný se zelím a zbytky masa (ohřáté zbytky vepřa-knedla zela)

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit