0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 632 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 133 g
Tuky 0 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Říká se jí také žvanda a je skvělou přílohou k masu. Hodí se k pečenému vepřovému i zabijačkovým specialitám.

Suroviny

brambory 600 g
sůl
zelí kysané 250 g
propláchnuté
cukr špetka
cibule 1 ks
najemno, osmahnutá na másle

Postup

1

Brambory nakrájejte na kostky a uvařte doměkka ve slané vodě.

2

Zelí krátce povařte v osolené vodě, propláchněte a přisypte ke slitým bramborám.

3

Zpracujte šťouchadlem a na závěr do lepenice zamíchejte osmahnutou cibulku.

Související články

Brambory: jejich cesta i přehled druhů
  • Tipy a triky

Brambory: jejich cesta i přehled druhů

Do Evropy se dostaly díky objevným plavbám, používaly se jako lék bez léčebných účinků nebo jako okrasná rostlina. Dnes jsou velmi oblíbenou přílohou, ale i hlavním jídlem, u nás i po celém světě. Jsou oblíbenou pochoutkou i rychlým pokrmem...

Komentáře

Anonym

tak už konečně vím, co je to lepenice.... u nás se dělá taky, akorát jí říkáme kočičák :)

Anonym

...a taky zvaný holeček. Malý dodatek: Lepenici při šťouchání mastíme sádlem se škvarky.

Anonym

Lepenice je jídlo mého dětství a mládí /52/. Nejen v módě, ale i v jídle se vracíme. A to je dobře. Instantního je dost...

Anonym

tuto báječnou baštu znám už od dětství a ke štěstí mi stačí i samotná... :-)))

Anonym

tak to prrr, kočičak jsou rozkrájený bramborový knedlíky zamíchyný se zelím a zbytky masa (ohřáté zbytky vepřa-knedla zela)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit