0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová kaše s cibulkou

Bramborová kaše s cibulkou

4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2636 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 214 g
Tuky 180 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Běžnou bramborovou kaši jsme vylepšili osmaženou cibulkou. Je to zdánlivá drobnost, ale sami uvidíte, že tohle málo stačí k tomu, aby se obyčejná kaše posunula přinejmenším o kategorii výš!

Suroviny

brambory 1 kg
varný typ C
máslo
nebo sádlo na osmahnutí cibule
jarní cibulka svazek
petrželka hrst
smetana 6
sůl

 

 

 

Postup

1

Oloupané brambory vařte v osolené vodě asi dvacet minut, aby změkly. Mezitím si osmahněte pokrájenou cibulku. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a smažte ji dozlatova; stačí tak pět minut.
 

2

Brambory slijte a v hrnci je rozmačkejte šťouchadlem. Přimíchejte smetanu, nasekanou petrželku a osmahnutou cibulku. Podle chuti dosolte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit