0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová kaše s cibulkou

Bramborová kaše s cibulkou
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Bramborová kaše s cibulkou

4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2636 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 214 g
Tuky 180 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Běžnou bramborovou kaši jsme vylepšili osmaženou cibulkou. Je to zdánlivá drobnost, ale sami uvidíte, že tohle málo stačí k tomu, aby se obyčejná kaše posunula přinejmenším o kategorii výš!

Suroviny

brambory 1 kg
varný typ C
máslo
nebo sádlo na osmahnutí cibule
jarní cibulka svazek
petrželka hrst
sůl

Postup

1

Oloupané brambory vařte v osolené vodě asi dvacet minut, aby změkly. Mezitím si osmahněte pokrájenou cibulku. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a smažte ji dozlatova; stačí tak pět minut.
 

2

Brambory slijte a v hrnci je rozmačkejte šťouchadlem. Přimíchejte smetanu, nasekanou petrželku a osmahnutou cibulku. Podle chuti dosolte a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč