Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová kaše s cibulkou
Bramborová kaše s cibulkou
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Bramborová kaše s cibulkou

4.3/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2636 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 214 g
Tuky 180 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Běžnou bramborovou kaši jsme vylepšili osmaženou cibulkou. Je to zdánlivá drobnost, ale sami uvidíte, že tohle málo stačí k tomu, aby se obyčejná kaše posunula přinejmenším o kategorii výš!

Suroviny

varný typ C
nebo sádlo na osmahnutí cibule
jarní cibulka svazek
petrželka hrst
sůl

Postup

1

Oloupané brambory vařte v osolené vodě asi dvacet minut, aby změkly. Mezitím si osmahněte pokrájenou cibulku. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a smažte ji dozlatova; stačí tak pět minut.
 

2

Brambory slijte a v hrnci je rozmačkejte šťouchadlem. Přimíchejte smetanu, nasekanou petrželku a osmahnutou cibulku. Podle chuti dosolte a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Apetit magazín

AD
Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás
  • Zajímavosti

Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás

Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...