Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní bramborová kaše
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 81
Do hodiny Snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 791 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 100 g
Tuky 35 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdá se vám bramborová kaše příliš obyčejná příloha? Vyzkoušejte náš recept a přesvědčte se o opaku. Kaši jsme ochutili špetkou mletého muškátového oříšku, který příjemně zvýrazní chuť brambor. A pokud vám náhodou kaše od oběda zbude, pomocí lžíce z ní vytvarujte noky a společně s mletým mákem, cukrem a rozpuštěným máslem ji večer podávejte jako improvizované škubánky.

Související recepty

Suroviny

varný typ C
sůl
pepř
čerstvě mletý
mléko 100 ml

Postup

1

Brambory uvařte ve slupce, nechte okapat a oloupejte je.
Pokud vám vaření brambor na kaši ve slupce připadá přehnané, uvařte je oloupané, než však začnete dělat kaši, nechte je dobře okapat.

2

Ještě teplé brambory rozšťouchejte v hrnci či rendlíku nebo je prožeňte lisem na brambory. Osolte, opepřete a ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem.

3

Po kouscích zapracujte máslo a metlou vyšlehejte dohladka.

4

Přilijte ohřáté mléko, prošlehejte dohladka. 

NĚCO NAVÍC
Některým lidem šlehaná kaše prostě nechutná. Pokud mezi ně patříte, vynechte metlu a kaši jednoduše jen rozšťouchejte šťouchadlem dohladka a přitom do ní zapracujte mléko.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...