Zdá se vám bramborová kaše obyčejná? Zkuste náš recept a pochopíte rozdíl.
Suroviny
Postup
Brambory uvařte ve slupce, nechte okapat a oloupejte je. (Pokud vám vaření brambor na kaši ve slupce připadá přehnané, uvařte je oloupané, než však začnete dělat kaši, nezapomeňte je pořádně zbavit vody.)
Ještě teplé brambory rozšťouchejte v hrnci nebo rendlíku anebo je prožeňte lisem na brambory. Osolte, opepřete a ochuťte strouhnutým muškátem.
Po kouscích zapracujte máslo a metlou vyšlehejte dohladka.
Přilijte ohřáté mléko a kaši vařte na mírném plameni za častého míchání 5–6 minut, abyste získali hebké načechrané pyré.
NĚCO NAVÍC
Některým lidem šlehaná kaše prostě nejede. Pokud mezi ně patříte, vynechte metlu a kaši jednoduše jen rozšťouchejte dohladka a přitom do ní zapracujte mléko.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Novoroční menu: 4 jídla, s kterými začít nový rok(4 recepty)
- Oběd s jablky(5 receptů)