Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Základní bramborová kaše

Základní bramborová kaše

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 791 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 100 g
Tuky 35 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdá se vám bramborová kaše obyčejná? Zkuste náš recept a pochopíte rozdíl.

Suroviny

brambory 500 g
varný typ C
máslo 40 g
mléko 100 ml
muškátový oříšek
sůl
pepř

1 Brambory uvařte ve slupce, nechte okapat a oloupejte je. (Pokud vám vaření brambor na kaši ve slupce připadá přehnané, uvařte je oloupané, než však začnete dělat kaši, nezapomeňte je pořádně zbavit vody.) Ještě teplé brambory rozšťouchejte v hrnci nebo rendlíku anebo je prožeňte lisem na brambory. Osolte, opepřete a ochuťte strouhnutým muškátem.

2 Po kouscích zapracujte máslo a metlou vyšlehejte dohladka. Přilijte ohřáté mléko a kaši vařte na mírném plameni za častého míchání 5–6 minut, abyste získali hebké načechrané pyré.

NĚCO NAVÍC
Některým lidem šlehaná kaše prostě nejede. Pokud mezi ně patříte, vynechte metlu a kaši jednoduše jen rozšťouchejte dohladka a přitom do ní zapracujte mléko.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit