Zdá se vám bramborová kaše příliš obyčejná příloha? Vyzkoušejte náš recept a přesvědčte se o opaku. Kaši jsme ochutili špetkou mletého muškátového oříšku, který příjemně zvýrazní chuť brambor. A pokud vám náhodou kaše od oběda zbude, pomocí lžíce z ní vytvarujte noky a společně s mletým mákem, cukrem a rozpuštěným máslem ji večer podávejte jako improvizované škubánky.
Suroviny
Postup
Brambory uvařte ve slupce, nechte okapat a oloupejte je.
Pokud vám vaření brambor na kaši ve slupce připadá přehnané, uvařte je oloupané, než však začnete dělat kaši, nechte je dobře okapat.
Ještě teplé brambory rozšťouchejte v hrnci či rendlíku nebo je prožeňte lisem na brambory. Osolte, opepřete a ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem.
Po kouscích zapracujte máslo a metlou vyšlehejte dohladka.
Přilijte ohřáté mléko, prošlehejte dohladka.
NĚCO NAVÍC
Některým lidem šlehaná kaše prostě nechutná. Pokud mezi ně patříte, vynechte metlu a kaši jednoduše jen rozšťouchejte šťouchadlem dohladka a přitom do ní zapracujte mléko.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Novoroční menu: 4 jídla, s kterými začít nový rok(4 recepty )
- Oběd s jablky(5 receptů )