0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémová bramborová kaše s čedarem

Krémová bramborová kaše s čedarem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1137 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 87 g
Tuky 73 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná příloha k zimním jídlům. Jemná krémová kaše ozvláštněná čedarem a celerem.

Suroviny

brambory 400 g
oloupané, pokrájené
celer 1 ks
máslo 50 g
smetana na vaření 100 ml
čedar 60 g
strouhaný
sůl
pepř

Vařte 400 g oloupaných pokrájených brambor (moučné, varný typ C) a 1 malou oloupanou bulvu celeru v osolené vodě asi 15 minut doměkka.

2 Slijte, rozmačkejte a promíchejte s 50 g másla, 100 ml smetany na vaření a 60 g strouhaného čedaru. Osolte,
opepřete a podávejte.

Hodí se: k opečeným klobáskám, smaženým řízkům nebo pečenému kuřeti.

Zkuste celer vařit zvlášť v 200 ml mléka, bude jemnější a zůstane bílý. Jen nesmí být dřevnatý, protože by v kaši zůstala tuhá vlákna. Odlišnou chuť získáte, když použijete jiný výrazný sýr – třeba parmazán nebo kozí. Celer lze nahradit pastinákem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit