Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová bramborová kaše s čedarem

Krémová bramborová kaše s čedarem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1137 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 87 g
Tuky 73 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná příloha k zimním jídlům. Jemná krémová kaše ozvláštněná čedarem a celerem.

Související recepty

Suroviny

oloupané, pokrájené
celer 1 ks
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Vařte 400 g oloupaných pokrájených brambor (moučné, varný typ C) a 1 malou oloupanou bulvu celeru v osolené vodě asi 15 minut doměkka.

2

Slijte, rozmačkejte a promíchejte s 50 g másla, 100 ml smetany na vaření a 60 g strouhaného čedaru. Osolte,
opepřete a podávejte.

Hodí se: k opečeným klobáskám, smaženým řízkům nebo pečenému kuřeti.

Zkuste celer vařit zvlášť v 200 ml mléka, bude jemnější a zůstane bílý. Jen nesmí být dřevnatý, protože by v kaši zůstala tuhá vlákna. Odlišnou chuť získáte, když použijete jiný výrazný sýr – třeba parmazán nebo kozí. Celer lze nahradit pastinákem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...