Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová bramborová kaše s čedarem

Krémová bramborová kaše s čedarem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1137 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 87 g
Tuky 73 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná příloha k zimním jídlům. Jemná krémová kaše ozvláštněná čedarem a celerem.

Suroviny

oloupané, pokrájené
celer 1 ks
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Vařte 400 g oloupaných pokrájených brambor (moučné, varný typ C) a 1 malou oloupanou bulvu celeru v osolené vodě asi 15 minut doměkka.

2

Slijte, rozmačkejte a promíchejte s 50 g másla, 100 ml smetany na vaření a 60 g strouhaného čedaru. Osolte,
opepřete a podávejte.

Hodí se: k opečeným klobáskám, smaženým řízkům nebo pečenému kuřeti.

Zkuste celer vařit zvlášť v 200 ml mléka, bude jemnější a zůstane bílý. Jen nesmí být dřevnatý, protože by v kaši zůstala tuhá vlákna. Odlišnou chuť získáte, když použijete jiný výrazný sýr – třeba parmazán nebo kozí. Celer lze nahradit pastinákem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...