Bramborová kaše s pastinákem

Bramborová kaše s pastinákem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1328 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 88 g
Tuky 94 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Pastinák – kořenová zelenina podobná petrželi – si rozhodně zaslouží vaši pozornost. V kombinaci s bramborovou kaší je přímo vynikající.

Suroviny

pastinák 3 ks
velké, na kostičky
brambory 2 ks
na kostičky
mléko 100 ml
olivový olej 100 ml
sůl
1. Vložte pastinák a brambory do hrnce. Přilijte mléko, olivový olej a vodu tak, aby byla zelenina ponořená. Osolte a povařte přibližně patnáct až dvacet minut, tak, aby byla zelenina měkká.

2. Brambory s pastinákem slijte, ale trochu tekutiny si nechte stranou. Uvařenou zeleninu přesuňte do pánve, rozmačkejte a na plotýnce prohřejte. Pokud se vám směs zdá příliš suchá, nařeďte ji odlitou tekutinou.

Tip na obměnu
Jestliže máte rádi pikantnější jídla, přidejte do kaše trochu čerstvého nastrouhaného křenu.

Obchod Apetit