Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bramborová kaše s pastinákem

Bramborová kaše s pastinákem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1328 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 88 g
Tuky 94 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pastinák – kořenová zelenina podobná petrželi – si rozhodně zaslouží vaši pozornost. V kombinaci s bramborovou kaší je přímo vynikající.

Suroviny

pastinák 3 ks
velké, na kostičky
brambory 2 ks
na kostičky
mléko 100 ml
olivový olej 100 ml
sůl

1 Vložte pastinák a brambory do hrnce. Přilijte mléko, olivový olej a vodu tak, aby byla zelenina ponořená. Osolte a povařte přibližně patnáct až dvacet minut, tak, aby byla zelenina měkká.

2 Brambory s pastinákem slijte, ale trochu tekutiny si nechte stranou. Uvařenou zeleninu přesuňte do pánve, rozmačkejte a na plotýnce prohřejte. Pokud se vám směs zdá příliš suchá, nařeďte ji odlitou tekutinou.

Tip na obměnu
Jestliže máte rádi pikantnější jídla, přidejte do kaše trochu čerstvého nastrouhaného křenu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/06, str.50

Obchod Apetit