Pastinák – kořenová zelenina podobná petrželi – si rozhodně zaslouží vaši pozornost. V kombinaci s bramborovou kaší je přímo vynikající.
Postup
1
Vložte pastinák a brambory do hrnce. Přilijte mléko, olivový olej a vodu tak, aby byla zelenina ponořená. Osolte a povařte přibližně patnáct až dvacet minut, tak, aby byla zelenina měkká.
2
Brambory s pastinákem slijte, ale trochu tekutiny si nechte stranou. Uvařenou zeleninu přesuňte do pánve, rozmačkejte a na plotýnce prohřejte. Pokud se vám směs zdá příliš suchá, nařeďte ji odlitou tekutinou.
Tip na obměnu
Jestliže máte rádi pikantnější jídla, přidejte do kaše trochu čerstvého nastrouhaného křenu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu z farmářských trhů: 5 receptů nejen pro farmáře(5 receptů )
- Štědrovečerní menu pro dva: 5 receptů pro vás a vaši polovičku(5 receptů )
- Zimní nedělní oběd(4 recepty )
- 13 skvělých receptů s pastinákem(13 receptů )
Komentáře