Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Milánská polévka

Při přípravě říjnového nedělní menu jsme se inspirovali nesmrtelnými recepty z klasické kuchařky Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů královny české kuchyně Marie Janků-Sandtnerové. Zahajte s námi chutnou hostinu vyhlášenou milánskou polévkou.

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 5 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 60 g másla
    • 40 g cibule, nakrájené nadrobno
    • 1/2 menší hlávky kapusty, zbavená košťálu a žeber, nakrájená na proužky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • cca 1 litr vroucího vývaru z hovězích kostí či zeleninového vývaru (použít lze také vodu z předváření květáku)
    • 1 rajče, nasekané nadrobno či prolisované
    • 50 g rýže (nebo více, podle chuti; váha v suchém stavu), uvařené předem
    • 1 hříbek, nakrájený na plátky či jinak vhodně (lze použít i více drobnějších hřibovitých hub, podle chuti a sezony)
    • 10 g parmazánu, nastrouhaného najemno (nebo víc podle chuti)
    • mletá sladká paprika na poprášení petrželka (či jiná bylinka) na ozdobení

Příprava jídla

1 Na másle usmažte cibuli, do ní vložte nakrájenou kapustu, vše osolte, opepřete, zalijte vařící vodou (jen tolik, aby bylo ponořené) a uduste doměkka.

2 Měkkou kapustu zalijte vroucím vývarem a pak k ní přidejte rajské jablíčko, uvařenou rýži a hříbek a pak polévku povařte (asi 5 minut). Do hotové vmíchejte parmazán a poprašte ji paprikou. Před podáváním ozdobte petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Na sytější polévku uvařte zbytek kapusty ve vodě doměkka a pak ji rozmixujte tyčovým mixérem. Vzniklou tekutinu použijte namísto vývaru v receptu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Květák s parmazánem

Plněné hovězí závitky s praženou krupicí

Piškotové lívanečky se šlehanou smetanou

REKLAMA

Přidat komentář