Při přípravě říjnového nedělní menu jsme se inspirovali nesmrtelnými recepty z klasické kuchařky Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů královny české kuchyně Marie Janků-Sandtnerové. Zahajte s námi chutnou hostinu vyhlášenou milánskou polévkou.
Suroviny
Postup
Na másle usmažte cibuli, do ní vložte nakrájenou kapustu, vše osolte, opepřete, zalijte vařící vodou (jen tolik, aby bylo ponořené) a uduste doměkka.
Měkkou kapustu zalijte vroucím vývarem a pak k ní přidejte rajské jablíčko, uvařenou rýži a hříbek a pak polévku povařte (asi 5 minut). Do hotové vmíchejte parmazán a poprašte ji paprikou. Před podáváním ozdobte petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Na sytější polévku uvařte zbytek kapusty ve vodě doměkka a pak ji rozmixujte tyčovým mixérem. Vzniklou tekutinu použijte namísto vývaru v receptu.