Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Milánská polévka

Milánská polévka

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1319 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 123 g
Tuky 65 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě říjnového nedělní menu jsme se inspirovali nesmrtelnými recepty z klasické kuchařky Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů královny české kuchyně Marie Janků-Sandtnerové. Zahajte s námi chutnou hostinu vyhlášenou milánskou polévkou.

Suroviny

nadrobno
kapusta ½ ks
menší hlávka, zbavená košťálu a žeber, nakrájená na proužky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí 1 l
vroucí, možno nahradit zeleninovým vývarem nebo vodou z předváření květáku
nasekané nadrobno či prolisované
rýže 50 g
váha v suchém stavu (nebo více, podle chuti), uvařená předem
lesní houby 1 ks
1 hříbek na plátky (lze použít i více drobnějších hřibovitých hub, podle chuti a sezony)
nastrouhaný najemno (nebo i více, podle chuti)
mletá, na poprášení
petrželka
možno nahradit jinou bylinkou, na ozdobení

Postup

1

Na másle usmažte cibuli, do ní vložte nakrájenou kapustu, vše osolte, opepřete, zalijte vařící vodou (jen tolik, aby bylo ponořené) a uduste doměkka.

2

Měkkou kapustu zalijte vroucím vývarem a pak k ní přidejte rajské jablíčko, uvařenou rýži a hříbek a pak polévku povařte (asi 5 minut). Do hotové vmíchejte parmazán a poprašte ji paprikou. Před podáváním ozdobte petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Na sytější polévku uvařte zbytek kapusty ve vodě doměkka a pak ji rozmixujte tyčovým mixérem. Vzniklou tekutinu použijte namísto vývaru v receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín