Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Miništafetky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 32
Do hodiny Velmi snadné Na 20 miništafetek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4046 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 224 g
Tuky 327 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Málem bychom zapomněli, jak jsou štafetky úžasné. Naštěstí jsme si tradiční zákusek připomněli na Apetit pikniku u stánku Oslaď si život. Hned jsme od Jitu a Maru vyprosili recept a tak chuti oříškových dortíků s kávovým krémem můžete propadnout i vy.

Související recepty

Suroviny

Na korpus
bílek 123 g
cca ze 4–5 vajec
lískové oříšky 33 g
namleté najemno
Na krém
káva instantní 1 ČL
granulky
Na dokončení
tmavá čokoláda 200 g
70%

Postup

1

Bílky vyšlehejte do pevného sněhu, přidejte cukr a jemně vmíchejte prosetou mouku s oříšky. Těsto rozetřete rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180 °C na horkovzduch, dokud nezačnou jemně zlátnout okraje plátu. Po upečení bývají pláty tvrdé, abyste je mohli stočit do rolády, je potřeba je trochu provlhčit. Obraťte si plát pečicím papírem vzhůru a položte na něj navlhčenou utěrku. Počkejte, dokud plát nezměkne. Může trvat i půl dne. Ze změklého plátu následně odstraňte pečicí papír a po šířce jej rozkrojte napůl. 

2

Do misky dejte mascarpone, smetanu, cukr a rozpustnou kávu. Šlehačem šlehejte, dokud nevznikne hladký a pevný krém. Část (cca polovinu) rozetřete v tenké vrstvě na oba pláty a každý smotejte z delší strany do minirolády. Dejte je do lednice chladit (alespoň na hodinku).

3

Zbylý krém přesuňte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou. Dejte do lednice.

4

Připravte si prkénko, ostrý nůž a pravítko. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem. Minirolády nařežte na kousky po 3 cm. Každý kousek namočte z jedné strany do čokolády a dejte okapat na mřížku. Zbylým krémem ozdobte vršek štafetek. 

NĚCO NAVÍC
Štafetky zdobte lineckými srdíčky nebo hoblinkami čokolády.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...