Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kremrole

Ty nejlepší kremrole v Praze jsme ochutnali v rodinné restauraci Story. Když jsme si řekli o recept, zjistili jsme, že jsou z domácího listového těsta, a tak vám předkládáme o něco jednodušší, ale taky skvělou alternativu.  Tohle je ověřený recept od maminky přítele naší šéfredaktorky. 

Vydání: 2015/4
Autor:
Hodnocení:
68 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na cca 20 kremrolí
Doba přípravy: Do hodiny
+ odpočinutí
PT15M
Pečení 0:15

Ingredience

    • 250 g hladké mouky (00)
    • 250 g studeného másla + na potření
    • 2 žloutky
    • 6–7 lžic kefíru bez příchuti
    • moučkový cukr na posypání

    NA NÁPLŇ

    • 4 bílky
    • 280 g krupicového cukru
    • šťáva z 1/2 citronu

Příprava jídla

1 V míse smíchejte prosátou mouku, kousky másla, žloutky a kefír a rychle vypracujte hladké nelepivé těsto. Vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte do lednice nejméně na 3 hodiny, ale i přes noc. 

2 Těsto vyndejte a rozkrojte napůl. Z každé půlky vyválejte asi 3mm plát. Podle pravítka z něj nakrájejte pruhy (20cm dlouhé a 3cm široké), ty pak omotejte okolo kovových trubiček, předem potřených máslem. Ve spoji přitiskněte. Stejně rozválejte, nakrájejte a omotejte i druhou půlku těsta.

3 Troubu rozehřejte na 220°C. Trubičky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem v dostatečných rozestupech a pečte, až zrůžoví, asi 15 minut. Ještě vlažné sundejte z trubiček a nechte vychladnout.

4 Na sníh rozvařte v rendlíku cukr s trochou studené vody. Potom začněte šlehat bílky a postupně k nim přilévejte a zašlehávejte horký cukrový rozvar. Šlehejte, až bude sníh tuhý, pak přilijte citronovou šťávu a šlehejte do úplného zchladnutí.

5 Sníh potom přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkejte do vychladlých kremrolí. Pocukrujte moučkovým cukrem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dort míša

Punčové řezy

Bezé roláda

Koňakové špičky

Větrník

Jako od maminky

REKLAMA

Přidat komentář