Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kremrole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 204
Do 75 minut Snadné Na cca 20 kremrolí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4817 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 446 g
Tuky 276 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ty nejlepší kremrole v Praze jsme ochutnali v rodinné restauraci Story. Když jsme si řekli o recept, zjistili jsme, že jsou z domácího listového těsta, a tak vám předkládáme o něco jednodušší, ale taky skvělou alternativu. Rychlý recept na kremrole z křehkého těsta jsou rodinným klenotem naší šéfredaktorky.

Suroviny

máslo 250 g
studené, plus na potření
bez příchuti
na posypání
Na náplň
z 1/2 citronu

Postup

1

Těsto na kremrole; V míse smíchejte prosátou mouku, kousky másla, žloutky a kefír a rychle vypracujte hladké nelepivé těsto. Vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte do lednice nejméně na 3 hodiny, ale i přes noc. 

2

Těsto vyndejte a rozkrojte napůl. Z každé půlky vyválejte asi 3mm plát. Podle pravítka z něj nakrájejte pruhy (20 cm dlouhé a 3 cm široké), ty pak omotejte okolo kovových trubiček, předem potřených máslem. Ve spoji přitiskněte. Stejně rozválejte, nakrájejte a omotejte i druhou půlku těsta.

3

Troubu rozehřejte na 220 °C. Trubičky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem v dostatečných rozestupech a pečte, až zrůžoví, asi 15 minut. Ještě vlažné sundejte z trubiček a nechte vychladnout.

4

Sníh na kremrole; Na sníh rozvařte v rendlíku cukr s trochou studené vody. Potom začněte šlehat bílky a postupně k nim přilévejte a zašlehávejte horký cukrový rozvar. Šlehejte, až bude sníh tuhý, pak přilijte citronovou šťávu a šlehejte do úplného zchladnutí.

5

Sníh potom přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkejte do vychladlých kremrolí. Hotové kremrole pocukrujte moučkovým cukrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...