0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kremrole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5 / 5. Počet hodnocení: 122
Více než hodinu Snadné Na cca 20 kremrolí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4817 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 446 g
Tuky 276 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ty nejlepší kremrole v Praze jsme ochutnali v rodinné restauraci Story. Když jsme si řekli o recept, zjistili jsme, že jsou z domácího listového těsta, a tak vám předkládáme o něco jednodušší, ale taky skvělou alternativu. Tohle je ověřený rodinný recept naší šéfredaktorky. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
máslo 250 g
studené, plus na potření
žloutek 2 ks
kefír 7 PL
bez příchuti
moučkový cukr
na posypání
Na náplň
bílek 4 ks
krupicový cukr 280 g
citronová štáva
z 1/2 citronu

Postup

1

V míse smíchejte prosátou mouku, kousky másla, žloutky a kefír a rychle vypracujte hladké nelepivé těsto. Vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte do lednice nejméně na 3 hodiny, ale i přes noc. 

2

Těsto vyndejte a rozkrojte napůl. Z každé půlky vyválejte asi 3mm plát. Podle pravítka z něj nakrájejte pruhy (20cm dlouhé a 3cm široké), ty pak omotejte okolo kovových trubiček, předem potřených máslem. Ve spoji přitiskněte. Stejně rozválejte, nakrájejte a omotejte i druhou půlku těsta.

3

Troubu rozehřejte na 220°C. Trubičky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem v dostatečných rozestupech a pečte, až zrůžoví, asi 15 minut. Ještě vlažné sundejte z trubiček a nechte vychladnout.

4

Na sníh rozvařte v rendlíku cukr s trochou studené vody. Potom začněte šlehat bílky a postupně k nim přilévejte a zašlehávejte horký cukrový rozvar. Šlehejte, až bude sníh tuhý, pak přilijte citronovou šťávu a šlehejte do úplného zchladnutí.

5

Sníh potom přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkejte do vychladlých kremrolí. Pocukrujte moučkovým cukrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit