0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kremrole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 125
Více než hodinu Snadné Na cca 20 kremrolí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4817 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 446 g
Tuky 276 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ty nejlepší kremrole v Praze jsme ochutnali v rodinné restauraci Story. Když jsme si řekli o recept, zjistili jsme, že jsou z domácího listového těsta, a tak vám předkládáme o něco jednodušší, ale taky skvělou alternativu. Tohle je ověřený rodinný recept naší šéfredaktorky. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
máslo 250 g
studené, plus na potření
žloutek 2 ks
kefír 7 PL
bez příchuti
moučkový cukr
na posypání
Na náplň
bílek 4 ks
krupicový cukr 280 g
citronová štáva
z 1/2 citronu

Postup

1

V míse smíchejte prosátou mouku, kousky másla, žloutky a kefír a rychle vypracujte hladké nelepivé těsto. Vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte do lednice nejméně na 3 hodiny, ale i přes noc. 

2

Těsto vyndejte a rozkrojte napůl. Z každé půlky vyválejte asi 3mm plát. Podle pravítka z něj nakrájejte pruhy (20cm dlouhé a 3cm široké), ty pak omotejte okolo kovových trubiček, předem potřených máslem. Ve spoji přitiskněte. Stejně rozválejte, nakrájejte a omotejte i druhou půlku těsta.

3

Troubu rozehřejte na 220°C. Trubičky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem v dostatečných rozestupech a pečte, až zrůžoví, asi 15 minut. Ještě vlažné sundejte z trubiček a nechte vychladnout.

4

Na sníh rozvařte v rendlíku cukr s trochou studené vody. Potom začněte šlehat bílky a postupně k nim přilévejte a zašlehávejte horký cukrový rozvar. Šlehejte, až bude sníh tuhý, pak přilijte citronovou šťávu a šlehejte do úplného zchladnutí.

5

Sníh potom přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkejte do vychladlých kremrolí. Pocukrujte moučkovým cukrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit