Hledáte stylový novoroční přípitek? Vsaďte na vyšperkovaný Old Fashioned!
1 Na kořeněný sirup vložte cukr a koření do rendlíku a zalijte 100 ml vody. Přiveďte k mírnému varu a vařte na mírném ohni 20 minut, pak odstavte a vylovte koření. Dejte sirup vychladit. Uvedené množství je větší, než potřebujete na dva koktejly, v lednici vydrží měsíc.
2 Do dvou sklenic na whisky položte na dno plátek pomeranče a lehce jej pomačkejte barovým drtítkem na mojito (můžete použít i konec držadla válečku na těsto), aby se uvolnila šťáva a vůně. Pomačkané plátky vyjměte. Do každé sklenice přidejte 2 lžíce sirupu a pár střiků Angostury Bitters. Přilijte bourbon, vložte kostky ledu a zamíchejte. Ozdobte dalším pomerančem a koktejlovou třešní a podávejte.
Foto: Mike English
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media