Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Novoroční Old Fashioned

Hledáte stylový novoroční přípitek? Vsaďte na vyšperkovaný Old Fashioned!

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 drinky
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chladnutí
PT20M
Vaření 0:20
Nápoj

Ingredience

    • 2 plátky pomeranče + další na ozdobení
    • 5–6 střiků Angostury Bitters
    • 120 ml bourbonu
    • koktejlové třešně na ozdobení

    NA KOŘENĚNÝ SIRUP

    • 100 g světlého jemného hnědého cukru
    • 1 a 1/2 svitku skořice
    • 8 celých hřebíčků
    • 1 hvězdička badyánu

Příprava jídla

1 Na kořeněný sirup vložte cukr a koření do rendlíku a zalijte 100 ml vody. Přiveďte k mírnému varu a vařte na mírném ohni 20 minut, pak odstavte a vylovte koření. Dejte sirup vychladit. Uvedené množství je větší, než potřebujete na dva koktejly, v lednici vydrží měsíc.

2 Do dvou sklenic na whisky položte na dno plátek pomeranče a lehce jej pomačkejte barovým drtítkem na mojito (můžete použít i konec držadla válečku na těsto), aby se uvolnila šťáva a vůně. Pomačkané plátky vyjměte. Do každé sklenice přidejte 2 lžíce sirupu a pár střiků Angostury Bitters. Přilijte bourbon, vložte kostky ledu a zamíchejte. Ozdobte dalším pomerančem a koktejlovou třešní a podávejte.

Foto: Mike English
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kořeněný punč

Sherry Sour

REKLAMA

Přidat komentář