Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s pomeranči

Pomeranče mají velmi všestranné využití. Kromě přímé konzumace, se používá jejich šťáva k pití, vyrábí se z nich marmeláda, velmi dobře se uplatní v dezertech, koktejlech i při marinování masa. Pomeranče se sklízejí až po úplném dozrání. Na rozdíl od jiných druhů ovoce totiž po odtržení neumí samovolně dozrávat. Dužina pomeranče je také zlatožlutátmavě červená a chutná sladce a šťavnatě.

...

 

  • Pomeranče mají původ v Číně, kde vznikly zkřížením mandarinky a pomela. Do Evropy se dostaly až v 15. století. Zde se zpočátku pěstovaly téměř výlučně v Portugalsku.
  • Poomeranče jsou mimořádně šťavnaté a bohaté na vitamíny C, E, B1, B2 a B6.
  • Obsahují také minerální látky jako vápník, draslík, fosfor, mangan, selen a vlákninu ve formě pektinu, která podporuje trávení. 

Celý popis

Související články

Vosí hnízda na míru: Vytvořte si vlastní originální verzi
  • Zajímavosti

Vosí hnízda na míru: Vytvořte si vlastní originální verzi

Vosí hnízda (chcete-li úly) jsou rychlá, nepečená a přitom na stole vypadají tak krásně, že jim nikdo neodolá. Základem je kakaové těsto, voňavý krém a podstavec z piškotu. Při výrobě se ale můžete i pořádně odvázat – možnosti, jak vosí...
KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...